Bibelselskabets Håndbibliotek er en serie med små fagbøger, der udforsker væsentlige temaer og begreber i Bibelen. Nu udvider serien med bøgerne Messias og De ti bud
Har De ti bud noget at sige mennesker i dag? Det mener teolog og forfatter Ulrik Nissen, der ser buddene som et koncentreret udtryk for Guds vilje, der også er gældende i dag. Ikke kun som almen moral og etiske retningslinjer, men særligt for et kristent menneskes livsførelse, både når det gælder kærlighedslivet, forældreskabet, livet som samfundsborger og tilgangen til klimakrisen. Argumentet udfoldes over 144 sider. Bud for bud.
I Messias går teolog Søren Holst på jagt efter Bibelens forestilling om en frelser. Det er velkendt, at Jesus i Det Nye Testamente ses som opfyldelsen af gamle profetier – og at denne fortælling bliver forlæg for helteskikkelsen i et utal af film og bøger fra moderne tid. Men hvad er egentlig baggrunden for Bibelens forventning om en frelser? Det besvarer Søren Holst ved at udfolde en af sine kongstanker: Vil man forstå kristendommen, må man trænge ned til dens jødiske rødder.
Om forfatterne
Ulrik Nissen (f. 1969) er særligt optaget af sammenhængen mellem at være kristen og den måde, man handler på i verden. Han er lektor i etik og religionsfilosofi på Aarhus Universitet og professor II i teologisk etik i Oslo, samt forfatter til flere bøger, senest ”Kærlighedens ansvar. Grundlag og områder i kristen etik”.
Søren Holst (f. 1963) er kendt som en af landets dygtigste formidlere af Bibelen og dens kulturhistorie. Gennem sit forskerliv har han arbejdet indgående med gammeltestamentlig teologi og det univers af idéer og tekster, der omgiver den. Han bidrog til bibeloversættelsen ”Bibelen 2020” og er forfatter til flere bøger.
Små bøger om store emner
Messias og De ti bud er en del af Bibelselskabets Håndbibliotek, som nu rummer elleve små fagbøger, der udforsker væsentlige temaer og begreber i Bibelen. De andre bøger i serien er: