Gud og det onde

Bibelselskabets Håndbibliotek

Hvor er Gud, når det gælder?

Gud og det onde tager fat i et af troens største paradokser: lidelsens problem. For hvis der findes en god Gud, som har al magt, hvorfor griber han så ikke ind og sætter en stopper for alt det onde?

Letkøbte svar gives ikke. I stedet skimter forfatteren håb og trøst i Bibelens forskellige tekster om emnet. Ved at lade forargelsen og protesten komme til orde – og ved at lade den stå uforklaret – kan tilliden til Gud bygges op på ny. Et realistisk og nuanceret møde med lidelsens problem.

En del af Bibelselskabets Håndbibliotek.

Gud og det onde findes også som e-bog.

119,95

Forfatter: Leif Andersen
Sidetal: 168 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-902-3
Mål: 11,6 x 19 cm.

Leif Andersen (f. 1952) er lektor i praktisk teologi ved Menighedsfakultetet i Aarhus. Han er desuden præst i folkekirken, foredragsholder og forfatter til en række bøger. For Bibelselskabet har han medvirket i udgivelsen af Jobs Bog på nudansk, Det er din egen skyld (2017), ligesom han er panelist i Bibelselskabets brevkasse.

Anmeldelser

Steen Skovsgaard, Kristeligt Dagblad:

"Bogen er dejligt fri for klare og éntydige svar ... En flot, uforudsigelig og kaotisk bog, der er svær at komme uden om." Fem stjerner

Merete Trap, lektørudtalelse:

"Dette er en interessant, lille udgivelse som er skrevet i et tilgængeligt og forståeligt sprog. Forfatteren drøfter et af troens helt store paradokser, nemlig problemet omkring lidelse, uden at komme med svar, men ved at finde håb og mening i Bibelens tekster. Det er en reflekterende og nuanceret udgivelse, hvor forfatteren kommer hele vejen rundt om sit emne, på relativt lidt plads."

Marie J. Damm, Politiken:

"Leif Andersens lille bog om store teologiske temaer er skrevet i et mundret sprog." Tre stjerner

Kirsten Krog, Udfordringen:

"... en omsorgsfuld håndsrækning til den lidende fra én, der selv kender til at bakse med at finde sig til rette med Gud, midt i lidelsen ... Bogen er dejlig befriet for forsvar for Gud og for svar i det hele taget. Leif Andersens ærlighed og nænsomhed er befriende og hjælper læseren til selv at være ærlig overfor Gud, også når vrede er den spontane reaktion på lidelsen. "

Lasse Holmgaard Iversen, Bibellæser-Ringen:

"”Gud og det onde” får alle mine anbefalinger, og jeg håber at denne lille bog på 160 sider vil opmuntre tro og åbne op for Bibelens mangfoldighed for mange!"

Martin Ravn, Kirke.dk:

"... bogen er god, netop fordi den paradoksalt nok ikke giver noget endegyldigt svar på det spørgsmål, den selv stiller ... glimrende og tankevækkende."

Søren Juul Skovenborg, Impuls:

"Bogen er kendetegnet af Leif Andersens utraditionelle skrivestil, hvor han vinkler problemstillinger på en overraskende måde, af og til med eksempler fra litteraturen og kunstens verden. Dens særlige styrke er dog hans tillid til Guds ord og hans åbenhed om de kampe, som er en del af hans liv. Bogen er absolut et vigtigt bidrag til spørgsmålet om lidelsens problem."

Ole Solgaard, Budskabet (Luthersk Mission):

"Der er rigtig meget godt at hente i bogen til tanken, troen og det sårede liv. … Teksten er medrivende og med et godt flow. "

Harald Kaasa Hammer, For Bibel og Bekjendelse (norsk organisation):

"Andersen stiller knivskarpe spørsmål. Men de springer ut av dype erfaringer og en gjennomgripende kamp med tvilen ... Andersen makter både å ta spørsmålene på alvor, og å vende spørsmålene mot den som spør – (nesten) uten å spolere nærheten og lidelsesfellesskapet."