Samtaler for livet - niveau 1

Samtaler for livet

Bliver du høj af dybe samtaler og tør du få udfordret dine holdninger af Bibelen? Så læg iPad’en fra dig, saml en håndfuld ligesindede og fordyb jer i Samtaler for livet, hvor Bibelens eksistentielle temaer foldes ud

Samtaler for livet er et fælleslæsnings-koncept, som tager afsæt i læsemetoden guidet fælleslæsning, hvor man læser sammen i grupper. Samtaler for livet er ét ud af tre fælleslæsnings-koncepter, hvor dette materialer henvender sig til dig, som gerne vil dykke ned i tilværelsens store temaer og undersøge, hvordan Bibelen forholder sig til dem.

Materialet er udviklet af sognepræst Leise Christensen, sognepræst Louise Højlund, sognepræst Eva Thorgaard Jerg og sognepræst Lars Karmark Obel. Sammen har de arbejdet med seks forskellige temaer og håndplukket tekster fra Bibelen, som belyser det enkelte tema.

Du kan læse mere om de seks temaer herunder. Til alle forløb finder du pdf'er med udvalgte bibeltekster fra Bibelen 2020.

Hjerter. Foto: Unsplash.

Kærlighed

Udforsk kærligheden gennem et udvalg af tekster fra Bibelen.

Læs mere

Samtaler for livet: Fremmed. Foto: Unsplash.

Fremmed

Hvad siger Bibelen om det fremmede og om at være fremmed?

Læs mere

Samtaler for livet: Det forbudte. Foto: Unsplash.

Det forbudte

Misundelse, begær, had. Hvor er Gud i det grumme og det grimme?

Læs mere

Samtaler for livet: Forbrug/overforbrug. Foto: Unsplash.

Forbrug/overbrug

Kan Bibelen moderere vores syn på forbrug og overforbrug?

Læs mere

Samtaler for livet: Fundament. Foto: Unsplash.

Fundament

Fundament – eller fundamentalisme? Hvor går grænsen?

Læs mere

Samtaler for livet: Ikke god nok. Foto: Unsplash.

Ikke god nok

Bibelen er fuld af uperfekte mennesker, der fejler igen og igen.

Læs mere

Til hvert af de seks temaer, er der udvalgt mellem to til ni tekster. Du kan vælge at læse alle tekster til ét tema, du kan nøjes med en enkelt eller to eller du kan læse den samme tekst flere gange. Med andre ord: Der er ingen regler og ingen rigtig måde at gøre det på.

Hvordan læser man sammen?

Samtaler for livet er udtænkt sammen med læsemetoden, guidet fælleslæsning. Når man laver guidet fælleslæsning, så læser man sammen i læsegrupper. I læsegruppen vælger man en læseguide, som er den, der læser den udvalgte tekst højt. Undervejs i læsningen holder læseguiden nogle pauser, hvor resten af læsegruppen kan stille spørgsmål til teksten eller dele tanker om det tekststykke, der netop er blevet læst. Når man laver guidet fælleslæsning og taler om teksten, så er det vigtigt at huske på, at der ikke er noget rigtigt eller forkert ’svar’. Alt, hvad teksten minder dig om, eller det du ikke forstår i teksten, er velkomment. Når læsegruppen er klar, genoptages læsningen.

Du kan læse mere om metoden guidet fælleslæsning her:

Download pdf: Guidet fælleslæsning

Kast dig ud i det!

Hvis Samtaler for livet har fanget din interesse, så er det bare om at kaste dig ud i det. Uanset om du allerede har en læsegruppe eller ej, så kan alle, der ønsker at dykke ned i Bibelen starte her. Du kan læse sammen med en gruppe venner rundt om spisebordet; du kan læse med en eksisterende læsegruppe, hvor i udskifter en roman med en tekst fra Bibelen; du kan læse med dit menighedsråd, din strikkeklub, dit gåhold osv. Med andre ord: Alle kan læse med. Det kræver ikke andet end en håndfuld mennesker, en kande kaffe eller et glas vin, og lysten til at dykke ned i nogle af Bibelens centrale fortællinger og passager.

Rigtig god læselyst.

Udforsk Bibelen i fællesskab. Foto: Shutterstock.

Udforsk Bibelen i fællesskab

Find idéer og værktøjer til at udforske Bibelen 2020 i fællesskab med andre. 

Læs mere

Bibelen 2020, 3 vinkler

Mere om Bibelen 2020

Bibelen 2020 er hele Danmarks nye bibel. Bliv klogere på den nye oversættelse.

Læs mere

Bibelen 2020 - softcover

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-228-5
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 3. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.