Hånd og ånd - niveau 1

Hånd og ånd: Vælg mellem tre kreative forløb

Sæt dig godt til rette. Mærk fødderne i gulvet. Koncentrer dig om dit åndedræt … Hånd og ånd er til dig, der vil mærke og meditere over Bibelens ord, og som vil give refleksionerne og indtrykkene et kreativt udtryk

Hånd og ånd er et koncept, som er udviklet af sognepræst Marianne Fischer og uddannelseskonsulent Pernille Nærvig Petersen. De har arbejdet med tre temaer, hvor hvert tema er bygget op af tre elementer: salmesang, meditation og kreativt arbejde. Du finder en vejledning til de enkelte elementer nedenfor.

Læs mere om de tre temaer her:

Hånd & ånd: Tilgivelse

Tilgivelse

Dette forløb tager afsæt i fortællingen om den fortabte søn.

Kreativ aktivitet: Maleri.

Læs mere

Hånd & ånd: Liv

Liv

Dette forløb om liv har bibelteksten om hvedekornet som omdrejningspunkt. 

Kreativ aktivitet: Silk clay.

Læs mere

Hånd & ånd: Kærlighed

Kærlighed

"Kærligheden er tålmodig, og kærligheden er mild". Vælg dette forløb, hvis I vil arbejde med kærlighed. 

Kreativ aktivitet: Decoupage.

Læs mere

Hvordan gør man?

Alle kan være med! Også dem, hvis kreativitet forslår til en tændstikmand. Det eneste, det kræver, er lidt forberedelse og god plads. Et kirkerum eller et menighedshus vil være velegnet, men to stuer kan også fint bruges. Det vigtigste er, at man kan få skabt to rum: et rum til meditationen og et rum til det kreative arbejde.

Introduktion

Når I er samlet, gives der en kort introduktion til temaet og hvad der skal foregå. Underviseren præsenterer det kreative arbejde og hvad I skal arbejde med.

1) Salme

Herefter går I ind i meditationsrummet, hvor der står stole i en rundkreds. På dem ligger der er et printet ark, med salmetekst. Til denne del står I op. Først synges hele salmen, hvorefter det sidste vers synges tre gange, med fagter til. Det er en god ide at skrive det sidste vers op, enten på en tavle eller stort stykke pap, så man kan lave fagter, uden at kigge på sit ark.

2) Meditation

Efter salmesangen sætter I jer ned og underviseren begynder meditationen (den har præsterne skrevet ned til jer). Efter meditationen er alle stille, og når I er klar, går I ind ved siden af og begynder på det kreative arbejde.

3) Kreativt arbejde

Under første del af det kreative arbejde er I stille (fx i en halv time). Efter den halve time afbryder underviseren: ”I er alle godt i gang. Før vi går videre, laver vi en runde, hvor I hver især fortæller om de tanker, der er bag det arbejde, I har lavet.”

Herefter fortsætter det kreative arbejde, og dem der er hurtigt færdige, kan trække sig til side og drikke en kop kaffe. Til slut siger man farvel til alle, og man er velkommen til at tage sit arbejde med hjem.

Rigtig god fornøjelse.

Udforsk Bibelen i fællesskab. Foto: Shutterstock.

Udforsk Bibelen i fællesskab

Find idéer og værktøjer til at udforske Bibelen 2020 i fællesskab med andre. 

Læs mere

Bibelen 2020, 3 vinkler

Mere om Bibelen 2020

Bibelen 2020 er hele Danmarks nye bibel. Bliv klogere på den nye oversættelse.

Læs mere

Bibelen 2020 - softcover

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-228-5
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 3. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.