Godmorgen og Godnat

Salmer for de mindste: 10 salmer udvalgt til børn

De 10 salmer i Godmorgen & Godnat er nogle af de mest kendte og elskede salmer fra den danske salmeskat. Det er salmer, som mange børn og forældre kender fra babysalmesang eller har fået sunget som godnatsange. Salmerne handler om det store i det små og følger barnet fra baby til barn og til voksen. En oplagt bog for forældre og børn, som går til babysalmesang.

I bogen er salmerne rigt illustrerede med Kamilla Wichmanns karakteristiske tegninger. Kamilla Wichmann har også illustreret Bibelen i boksen og Min Mini Katekismus.

149,00

Illustrator: Kamilla Wichmann
Sidetal: 16 sider
Indbinding: Papbog
Forlag: Det Kgl. Vajsenhus' Forlag
Varenummer: 978-87-7524-176-7
Mål: 16 x 20 cm
Udgave: 2. udgave

Bogen rummer 10 salmer med noder, becifringer og udvalgte vers. På sidste side findes Fadervor.

De 10 salmer er:

  • I østen stiger solen op
  • Nu titte til hinanden de favre blomster små
  • Morgenstund har guld i mund
  • Se, nu stiger solen
  • Sorrig og glæde de vandre til hobe
  • Altid frejdig, når du går
  • Sov sødt barnlille
  • Jeg er træt og går til ro
  • Tunge, mørke natteskyer
  • Du, som har tændt millioner af stjerner

Anmeldelser
Jens Andersen, Berlingske Tidende:

"Den handy og kraftige bog er udformet, så små ivrige fingre og vågne øjne, der er glade for mange og stærke farver, kan gå på opdagelse ved siden af sangteksterne. Mon ikke denne oplagte mulighed for, at små børn kan møde den store skatkiste, som den danske salmetradition er, vil finde vej til både gaveborde, sengekanter og kirker?"

Claus Vincents, Kristeligt Dagblad:

"Hvilke babyer vil ikke elske at synge ”I østen stiger solen op”, ”Nu titte til hinanden” eller ”Jeg er træt og går til ro” sammen med far eller mor? Nu er den her, babysalmebogen, med 10 af de mest babyegnede morgen- og aftensalmer og med farvestrålende pege-illustrationer, som kan ledsage den hyggelige salmestund." 

Helle Elmholdt, Magasinet Markant:

"Salmebogen rummer smukke gamle salmer, som er en vigtig del af vores kulturarv. Det er en oplagt startpakke, og den er nem at gå til for forældrene ... "Godmorgen & Godnat" passer perfekt til babysalmesang ... For en 2-årig er den med garanti mere interessant end sognemedhjælperens hjemmelavede uddelingskopier."

Ulla Møller, lektørudtalelse:

"... en oplagt bog for forældre og børn, som går til babysalmesang ... illustrationer, der har humor, og som alligevel rammer grundtonen i salmerne. Bogens sider er af kraftigt, blankt karton og forsynet med faneblade, der gør det let at finde yndlingssalmen."