30.11.2017 Connie Terndrup
Lav en traditionel engelsk Christmas pudding
Kanel, tørrede frugter og mørk rom både dufter og smager af jul. Bibelselskabets værtinde Connie Terndrup har udviklet sit bud på en lækker christmas pudding, der kan samle hele familien
Ingredienser:
- 220 g sukker
- 250 g smør
- 350 g sultana rosiner
- 350 g almindelige rosiner
- 200 g korender (rosin)
- 150 g kandiseret skal af citrusfrugt
- 120 g mel
- 120 g brødkrummer
- 60 g hakkede mandler
- Skal af 1 økologisk citron
- 5 hele æg
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk 5 spice (består af sichuanpeber, stjerneanis, kanel, nellikker og fennikelfrø)
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 nip salt
- 3 dl mørk rom
Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser grundigt. Rør derefter æg og halvdelen af rommen i. Rør det hele grundigt sammen.
Hæld det hele op i en stor og meget velsmurt glasskål og put et tæt låg på. Hvis du ikke har et låg, så laver du et af madpapir, som du binder grundigt fast rundt i kanten med bomuldssnor.
Nu skal kagen dampes i en gryde i 5-6 timer under låg. Der skal være vand halvvejs op i gryden. Lad den stå på laveste blus og simre. Tilføj ekstra vand undervejs.
Efter 5-6 timer tages kagen op af vandet, og stilles køligt indtil juleaften. Et par spiseskefulde rom hældes over kagen, indtil den har suget sig mæt. (Hver dag i et par uger)
På dagen for servering skal kagen i vandbad i et par timer igen og sættes på køl i en times tid for derefter at vendes ud af sin form. Pynt eventuelt kagen med skiver af kandiseret appelsin eller en kvist kristtorn. Ved servering kan man flambere kagen ved at hælde 1 cl rom, opvarmet næsten til kogepunktet, hen over kagen og sætte ild til. Vær endelig forsigtig.
Velbekomme og glædelig jul!
Det daglige brød
Forfatter: | Redigeret af Kristian Ditlev Jensen |
---|---|
Sidetal: | 164 sider |
Indbinding: | Indbundet |
Forlag: | Bibelselskabet |
Varenummer: | 978-87-7523-785-2 |
---|