Honningkage med mandler
Inspireret af bibelske ingredienser kan du lave en lækker honningkage velegnet til desserter eller kaffen.
De havde senge, skåle og lerkar med sig; desuden hvede, byg, mel, ristet korn, bønner, linser, honning, tykmælk, småkvæg og komælksost som proviant til David og hans mænd.
Anden Samuelsbog kapitel 17, vers 28-29
Dej
- 2 dl smør
- 1 dl mælk
- 1⁄2 dl honning
- 2 dl semuljemel
- 1 dl finthakkede mandler
- 2 spsk yoghurt naturel
- 1⁄2 dl smuttede mandler, skåret i halve
Sirup
- 2/3 dl honning
- 1/3 dl vand
- 1⁄2 tsk stødt kanel
Kom ingredienserne til siruppen i en gryde, og kog den i ca. 5 min. Gem den til senere.
Opvarm smør, mælk og honning til kogepunktet, og fjern det fra blusset. Tilsæt semuljemel, de finthakkede mandler og yoghurt, og bland det godt. Tilsæt de smuttede mandler. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag kagen ved 180° i 30-40 min., indtil den er gylden. Tag kagen ud af ovnen, og hæld straks siruppen over. Skær kagen i firkanter, og servér dem varme eller kolde.