Hvidvinsdampet fisk med løg- og honningsauce
Mange af Jesu disciple var fiskere, så fisk fyldte en stor del af deres liv. Gå i deres fodspor og lav hvidvinsdampet fisk med en lækker tilhørende sauce
Og da de af bare glæde stadig ikke kunne tro, men undrede sig, spurgte han dem: »Har I noget at spise her?« De gav ham et stykke stegt fisk, og det tog han og spiste, mens de så det.
Lukasevangeliet kapitel 24, vers 41-43
Fisk
- 1 dl hvidvin
- 1 1⁄2 dl vand
- 1 hakket løg
- 2 laurbærblade
- salt og peber
- 4 fiskefileter
Lad alle ingredienser undtagen fisken simre i en sauterpande i 5 min. Smag til med salt og peber. Læg fiskefileterne ned i panden, og damp dem i ca. 5 min. afhængig af størrelsen. Tag fisken op, og servér den med nedenstående sauce.
Sauce
- 2 spsk olivenolie
- 2 store, hakkede løg
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 laurbærblad
- 1⁄2 dl hvidvin
- 1 spsk honning
- salt og friskkværnet peber
Svits de hakkede løg i olivenolie under låg sammen med rosmarin og laurbærblad, indtil de bliver bløde, ca. i 10-15 min. De må ikke blive mørke. Tilsæt hvidvin, honning og salt og peber, og lad det simre i yderligere 10 min., indtil saucen er tyk og væden næsten kogt væk.