Sandartfilet i sovs
På bibelsk tid tilberedte man normalt fisk ved at grille eller dampe den og med en eller anden sauce som tilbehør. Her er en opskrift på dampet fisk. Foto: Pixabay.

Hvidvinsdampet fisk med løg- og honningsauce

Mange af Jesu disciple var fiskere, så fisk fyldte en stor del af deres liv. Gå i deres fodspor og lav hvidvinsdampet fisk med en lækker tilhørende sauce

Og da de af bare glæde stadig ikke kunne tro, men undrede sig, spurgte han dem: »Har I noget at spise her?« De gav ham et stykke stegt fisk, og det tog han og spiste, mens de så det.

Lukasevangeliet kapitel 24, vers 41-43

Fisk   

  • 1 dl hvidvin
  • 1 1⁄2 dl vand
  • 1 hakket løg   
  •  2 laurbærblade
  • salt og peber
  • 4 fiskefileter 

Lad alle ingredienser undtagen fisken simre i en sauterpande i 5 min. Smag til med salt og peber. Læg fiskefileterne ned i panden, og damp dem i ca. 5 min. afhængig af størrelsen. Tag fisken op, og servér den med nedenstående sauce.

Sauce

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 store, hakkede løg
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 laurbærblad     
  • 1⁄2 dl hvidvin
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Svits de hakkede løg i olivenolie under låg sammen med rosmarin og laurbærblad, indtil de bliver bløde, ca. i 10-15 min. De må ikke blive mørke. Tilsæt hvidvin, honning og salt og peber, og lad det simre i yderligere 10 min., indtil saucen er tyk og væden næsten kogt væk.