Natten åbner sig som en port

Det Nye Testamente gendigtet som roman af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

En ung kvinde vandrer gennem et åbent landskab. Hun må tale med nogen om det, der er ved at ske, tør ikke tale med nogen om det. Slet ikke med Josef, der elsker hendes rolige blik, men som ikke forstår, hvad det er, hun finder på. Hvad er det for et lys, Maria så? Hvad er det for et barn, hun skal bære?

Natten åbner sig som en port er Det Nye Testamente gendigtet som roman af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Historien begynder med to fødsler omgærdet af mystik og slutter med en brændende vision for menneskelivet. Vi følger Johannes, der kaldes Døberen, og oplever festen, hvor hans hoved bliver serveret på et fad. Vi går blandt de mænd og kvinder, der lyttede til Jesus, en fattig tømrer fra en ubetydelig provins, og vi oplever begivenhederne sammen med dem – de hen­givne, de nysgerrige, de søgende, de skeptiske og de vrede. Det er frugtbarhedens tid, natten åbner sig som en port.

Kan også købes som e-bog

299,95

Forfatter: Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Sidetal: 272
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-293-3
Mål: 13,4 x 21,5 cm.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født 1971, debuterede som forfatter i 1998 og har siden udgivet mere end ti romaner. Blandt andet de anmelderroste historiske romaner Margrete I og Hildegard og den bibelske roman Dronningen af Saba & Kong Salomon. Hun har modtaget Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen og blev i 2023 tildelt Statens Kunstfonds hædersydelse for sit forfatterskab. Begrundelsen fremhævede hendes særlige evne som romanforfatter til at ”forstå et andet menneske på tværs af tid, sted og kultur.” Hendes romaner er oversat til flere sprog. 

Anmeldelser

Amalie Langballe, Weekendavisen:

"En nænsomt oprivende romanoplevelse og en udstrakt hånd til alle, der vil styrkes i deres bibelkundskaber … en lyrisk dragende genfortælling af Det Nye Testamente, men også en overraskende medrivende pageturner … Anne Lise Marstrand-Jørgensen beviser igen, at hun som få kan puste liv i svundne tider"

Martin Ravn, Kirke.dk:

"velskrevet, indfølt, affattet med stor kærlighed til stoffet"

Liselotte Wiemer, Kristeligt Dagblad:

"Marstrand-Jørgensen er en af vor tids største danske forfattere ... kan åbne en port i natten for nye læsere." Fire stjerner