Maria fra Magdala

En graphic novel om Jesus og hans tid

Her er historien, der forandrede vores verden.

Maria fra Magdala er en graphic novel over Det Nye Testamentes fortælling om Jesus. Vi møder Maria, der kaldes Magdalena, og det er gennem hendes blik, vi følger den brogede skare, mænd og kvinder, der flokkes om den mærkelige tømrersøn fra Nazaret. Vi går blandt de mennesker, der ser det ubegribelige, og vi oplever begivenhederne gennem deres øjne.  Det er miraklernes tid, men Maria slås også med dæmoner.

Tegneserien er blevet til i et unikt samarbejde mellem Kristian Leth og Peter Snejbjerg, der gennem tekst og tegning fortæller med den kraft og selvfølgelighed, som kommer fra forlægget – Bibelens tekster.

279,95

Forfatter: Kristian Leth
Illustrator: Peter Snejbjerg
Sidetal: 112 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-271-1
Mål: 19 x 26 cm.

Kristian Leth, født 1980, debuterede som forfatter i 2002 og har sideløbende med sit arbejde som musiker og journalist udgivet mere end ti bøger. Har senest været vært på podcasten Bibelen Leth fortalt. 

Peter Snejbjerg, født 1963, har arbejdet som serietegner for flere udenlandske forlag, fortrinsvist DC og Dark Horse Comics i USA. Modtager af Claus Deleuran-prisen som bedste tegneserietegner i 2019.

Anmeldelser

Erik Barkman, Weekendavisen:

"Leth og Snejbjerg kommer imponerende vidt omkring jesusfiguren på tegneseriens kun 112 sider. Deres Kristus er både kultleder og filosof; både højtråbende religiøs rebel og stilfærdigt karismatisk sjælesørger ... I Leth og Snejbjergs hænder bliver Jesus' velkendte lære fascinerende fremmedartet. Som hørt af Maria Magdalenes ører bliver hans budskab spidsformuleret, på én gang tilgængeligt i sin formidling og så vidtrækkende i sine implikationer, at man forstår, hvordan det kunne brede sig som en steppebrand"

Damián Arguimbau, Kristeligt Dagblad:

"Leths og Snejbjergs grafiske roman er velkomponeret. Det er originalt, at man får fortalt historien via Maria Magdalenes blik. Leth og Snejbjerg bringer med bogen Maria Magdalene og delvist også kvindernes betydning for Jesus frem ... en fin introduktion til kristendommen og tiden omkring Jesu korsfæstelse." Fire stjerner

Katrine Colmorn, Litteratursiden:

"Meget vellykket graphic novel om Jesu tid er vedkommende kunst og anbefalelsesværdig læsning for både unge og voksne ... Prisvindende Peter Snejbjerg er et scoop af en tegner til opgaven med at bringe denne historie til live."

Thomas Tomcat, Nummer 9 - Magasin om tegneserier:

"Man er som tegneserie-elsker vant til, at udgivelser fra forlaget Bibelselskabet holder høj standard. Dette album er ikke nogen undtagelse ... Jeg er som læser straks suget ind og stryger på lette fjed gennem denne indbydende tegneserie ... Det er garvet, det er solidt, det er tegneserie til tiden ... Forlag og fortællere løser deres diverse opgaver til en meget høj karakter i min bog ... Dansk Bibel-fortælling i tegneserie-form fås ikke bedre."

Torben Rølmer Bille, Kulturkapellet:

"Tak er kun et fattigt ord, men det er det, som Kristian Leth og Peter Snejbjerg skal have for at have ... velfortalt, smuk og ustyrligt gribende tegneserieudgave af Jesus' sidste dage ... forener (bibel)tekst og illustrationer på den mest fantastiske måde. Snejbjergs tegninger stråler af fortælleglæde ... en gave til alle de præster, der har mod på at peppe konfirmationsforberedelsen op, for de der er nysgerrige på, hvordan det er muligt at fortolke en af de mest ikoniske fortællinger fra Det Nye Testamente i et andet medie eller blot tegneseriefans, der har brug for at læse om en superhelt, der er i en helt anden liga end de øvrige du kender. Den er velfortalt, veltegnet og så er den meget bevægende ... vanskeligt at se, at det ville være muligt at formidle denne bibelhistorie bedre i tegneserieform, end tilfældet er her."

Peder Kjærsgaard Roulund, Kirke.dk:

"Alt i alt har Kristian Leth og Peter Snejbjerg leveret et godt stykke arbejde. Tak til Bibelselskabets Forlag for dette flotte værk. En god gave til en konfirmand!"

Anders Christian Sivebæk, lektørudtalelse:

"Virkelig smuk og flot tegnet graphic novel. Fremragende idé at lade os se historien fra Maria Magdalenes synsvinkel - det fungerer godt og giver en vinkel på beretningen, som vi ikke har set før. Et fint samarbejde mellem en dygtig tegner og en god forfatter."

Sprint Aagaard Korsholm, Impuls (Indre Missions Tidende):

"Giver friske øjne at se det kendte med"