E-bog: Bogen - Bibelen genfortalt af Bjarne Reuter

En modig genfortælling af Bibelen for voksne

Klik her for at købe e-bogen

- Natten har sænket sit slør over landsbyen Nazaret. En herreløs hund gør ad månen, men ellers hører man kun vinden, der har fundet et ekko i gyden. 

Sådan begynder Det Nye Testamente, når det er Bjarne Reuter, der fortæller! I Bogen genfortæller han over 60 af de største beretninger i Bibelen med dramatik, indlevelse og humor.

Bogen kan også købes i hardback og som lydbog.

Bjarne Reuter er født 29. april 1950 i Brønshøj. Han debuterede med romanen Kidnapning i 1975 og har siden skrevet 82 bøger. Han har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab, blandt andre Kulturministeriets Børnebogspris, De Gyldne Laurbær og Læsernes Bogpris.

119,95

Find link i beskrivelse.

Forfatter: Bjarne Reuter
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-718-0

Anmeldelser

Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten:

""Bjarne Reuter har gjort et ganske fortræffeligt arbejde, og med "Bogen" har Bibelselskabet sikret sig endnu en bestseller ... Bjarne Reuter har gendigtet Bibelen med sprogligt vovemod og kompositorisk snilde ... "Bogen" er en frimodig, respektfuld og virkelig fin fornyelse af de uundværlige historier om Gud og menneske"." Fem stjerner

Bettina Heltberg, Politiken:

""Bjarne Reuter genfortæller smukt Bibelen, så vi alle kan være med ... Bibelen genfortælles i en fin blanding af bibeldansk og en nyere sprogtone"" Fem stjerner

Steffen Larsen, Politiken:

""Den folkekære forfatter går til opgaven med sproglig ildhu ... Forlaget har tænkt på voksne læsere, men der er ikke én sætning i bogen om Bogen, som børn ikke kan forstå ... han er stærk i ordvalget, og det er her, han kaster sit stjernedrys ud over udvalgte historier ... Bjarnes bog er klogt tænkt, glædeligt fortalt og båret på sprogets englevinger""

Henrik Dahl, Weekendavisen:

""Bjarne Reuter ommøblerer Bibelens fortællinger, så det er en fornøjelse at flytte ind i dem ... I denne læsers øjne er der hverken blevet ommøbleret for lidt eller for meget. Derfor vil jeg varmt anbefale "Bogen" til alle, der har lyst til at sætte de mange ord og vendinger, de alligevel kender, ind i en lidt større og fastere sammenhæng"."

Marianne Koch, Fyens Stiftstidende:

""[det var] mere end en god idé, Bibelselskabet fik, da de for et år siden bad forfatteren Bjarne Reuter genfortælle Bibelen - for det er der kommet en forunderlig bog ud af ... Her glider fortælletalentet fra klassikeren "Busters verden" helt naturligt over i "Jesus' verden", uden at hverken Buster eller Jesus bliver forrådt ... Alle tre versioner anbefales! Den store til højtlæsning. Den lille og e-bogen til rejsen. I toget. I bussen. I bilen. Eller bare hen ad livets landevej."" Fem stjerner

Liselotte Wiemer, Kristeligt Dagblad:

""Bjarne Reuter skriver et dansk så ørenært og mundtligt, at man igen føler sig hensat til sandalerne, stjernerne og ørkensandet! ... Først nu forstår man, hvorfor stadig nye stemmer skal fortolke den gamle tekst""

Jytte Kjær Schou, Litteratursiden.dk:

""Bibelens store fortællinger bliver vedkommende og forståelige for moderne mennesker i Bjarne Reuters fine og indlevede gengivelser ... Hans gengivelser af bibelhistorierne er mere end bare genfortællinger. De nærmer sig gendigtning. Han rammer fint en moderne sprogtone uden at forfladige, og hans sammenfatninger af de enkelte historier rummer essensen af dem og tilføjer lidt ekstra atmosfære ... Bibelen giver svar på tilværelsens store spørgsmål, og den er en væsentlig grundsten i vores kultur, så det er godt at få kendskab til den.""

Rasmus Nøjgaard, kristendom.dk:

""Bibelens karakterer får ny og skarpere personlighed, og selv Gud og Satan får kant, så man må overgive sig og trække på smilebåndet ... Bjarne Reuter er gået modigt til opgaven, og fortællingerne lever ... Nysgerrigheden efter at vide mere og følge nogle af birollerne sender Reuter på nye veje, og den energi skal en genfortælling leve af. For eksempel er han helt opslugt af spillet om Jesus, inden han domfældes og korsfæstes, og den jødiske ypperstepræst Kajfas tildeles en hovedrolle, hvor han i evangelierne har en birolle. Det er overbevisende genskrevet, og man kan ikke rigtig ryste Kajfas af sig igen.""

Gunhild Lindstrøm, www.aslan.dk:

""... en virkelig læseværdig bog ... den er for voksne, og det har vi savnet ... Fortællingerne er nye, som om man aldrig havde hørt dem før. Det er levende mennesker, og derfor kan man ind i mellem blive stærkt berørt, selv om man kender historien. Her er ikke hele Bibelen, men det er et godt sted at begynde ... En læse-langsomt bog, der kan tåle at blive læst igen!""

Niels Erik Kjær-Larsen, Menighedsrådenes Blad:

""60 nøglehistorier fra Bibelen genfortælles levende og sprogligt ekvilibristisk i Bibelselskabets udgivelse Bogen af den folkekære forfatter Bjarne Reuter""

Sarah Auken, Præsteforeningens Blad:

""På en lavmælt og fin måde bliver læseren ikke kun beskuer og iagttager af en ny beskrivelse af Bibelen, men bliver selv en del af rammefortællingen og indbydes til eftertænksomhed ... Bogens sprog er en finurlig blanding af gamle bibelformuleringer og nudansk sprogbrug ... Beskrivelsen af Kajfas er helt eminent, og man græder med Peter, når man læser om fornægtelsen. Man krymper sig, når man venter på smeden, som skal komme med naglerne til Jesu kors, og man står med kvinderne i den silende regn, da Jesus udånder. Det er ubetinget et af bogens højdepunkter ... Bibelselskabet har med "Bogen" faktisk udgivet lidt af en kioskbasker""

Jørgen Bartholdy, lektørudtalelse:

""Der er tale om en velfortalt og gennemtænkt genskrivning, som må forventes at nå et meget bredt publikum, som rækker langt ud over de faste kirkegængeres kreds ... Reuter skriver ligefremt med mange nutidige vendinger og iagttagelser. "Penge på lommen skaber populære ledere" hedder det et sted, hvor han på typisk "Reuter-maner" giver historien en nutidig tone, der skærper opmærksomheden, uden at han overhovedet slipper den bibelske stemning ... for et nutidigt, kirkefremmed dansk publikum, er der ikke andre, der rammer så præcist som denne.""