Bibelen i Danmark

500 års kirke- og kulturhistorie

Bibelen i Danmark giver en samlet fremstilling af Bibelens danske kulturhistorie, fra de første oversættelser til i dag. Hvad er det for en bog, danskerne i skiftende tider har kunnet læse? Hvor og hvordan er den blevet brugt?

Med nedslag i brugskunst og boghåndværk, kalkmalerier og danske oversættelser fra før reformationen og frem til den senest autoriserede fra 1992 demonstrerer forfatteren, at Bibelen altid har været genstand for indædte kampe. Kampe om magt og teologi – om retten til at definere den hellige skrift. Samtidig har Bibelen vist sig som en meget slidstærk bog, et sejlivet medie, der løbende finder nye måder at komme til udtryk på.

Bibelen i Danmark fortæller en 500 år lang historie om folkesjæl, magt, kunst og politik. Bibelens danske kulturhistorie. 

Bogen er rigt illustreret.

349,95

Forfatter: Carsten Bach-Nielsen
Sidetal: 448
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-939-9
Mål: 15,5 x 23 cm.

Carsten Bach-Nielsen (f. 1955) er lic.theol. og lektor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet. Han er anmelder ved Kristeligt Dagblad og forfatter til flere bøger om kirke- og kunsthistoriske emner.

Anmeldelser

Thomas Reinholdt Rasmussen, Kristeligt Dagblad:

"Carsten Bach-Nielsen bevæger sig ubesværet og engageret gennem kulturens bibelbrug i smuk og læseværdig udgivelse … flot opsat og indbundet og forsynet med meget oplysende og smukke illustrationer. Forlaget skal have tak for at minde os om godt boghåndværk … læserne gives så mange spændende oplysninger, at man nærmest rives med gennem læsningen" Fem stjerner

Michael Agerbo Mørch, Information:

"... bogen har appel til andre end troens folk. Bogen rummer mange flotte illustrationer og de konstante udforskninger af Bibelens traderinger i kulturlivet holder emnet levende."

Lisbeth Smedegaard Andersen, Weekendavisen:

"... fornem og rigt illustreret udgivelse ... en oplysende og velskrevet gennemgang af Bibelens historie i Danmark ... Bach-Nielsen har overblik over det hele, og han skriver veloplagt og med humoristisk overskud ... en stor og gavmild bog "

Dorthe Marlene Jørgensen, lektørudtalelse:

"En grundig bog, der giver et godt overblik over Bibelens historie i Danmark. Sproget er letlæseligt, og man kan let læse de enkelte kapitler uafhængigt af de andre."

Martin Ravn, Kirke.dk:

"...en stor læseoplevelse ... en erfaren og talentfuld formidler ... Bach-Nielsen beretter fængende (og i øvrigt med en herlig sans for komik og pudsigheder), men bogen er samtidig forsynet med en sjældent veludført billedside."

Otto Rühl, Religion (Religionslærerforeningens fagblad):

"Køb bogen, læs den og bliv inspireret!"

Mogens Müller, Tidsskriftet Fønix:

"... et nyt, flot og velskrevet værk af Carsten Bach-Nielsen."

Niels D. Lund, Litteraturmagasinet Standart:

"Som kirkehistoriker ved AU med årelang erfaring på området leverer Bach-Nielsen præcis, hvad der bør være enhver universitetsforskers formidlings-emblem – og som så ofte er en samlet monografi at foretrække frem for en antologi. Der er en løbende, jævnt vægtet behandling kronologien igennem … gedigent tilrettelagt med overskuelig indholdsfortegnelse, gode referencenoter, en fremkommelig litteraturliste og mange velvalgte farveillustrationer."