Ikon opg.ark
Giv konfirmanderne det flotte og enkle opgaveark, og lad dem søge i "Bibelen til konfirmander" for at finde ud af, hvilke bibelske personer, der gemmer sig bag opgavearkets 12 ikoner.

13.03.2018 Tine Hyllested Johannsen

Til konfirmanderne: Gæt den bibelske person bag ikonet!

Er der behov for en lille aktivitet i konfirmandundervisningen? Så download opgavearket og lad konfirmanderne sætte navn på de bibelske personer. Opgavearket kan indgå i undervisningen på mange forskellige måder. Få inspiration nedenfor.

Opgavearket har 12 flotte ikoner, som alle stammer fra Bibelen til konfirmanderI toppen af arket står navnene på de bibelske personer, som ikonerne forestiller. Opgaven er at notere det rigtige navn i ringen under det rigtige ikoner, og de rigtige svar kan findes iBibelen til konfirmander.Opgavearket kan bruges på mange forskellige måder. Her er der lidt inspiration at hente:

  • Opgavearket kan bruges som en rolig opgave, hvor konfirmanderne sidder alene eller samarbejder i grupper, og søger efter de rigtige svar i Bibelen til konfirmander. Arket kan både bruges indledningsvis og/eller afslutningsvis i konfirmandundervisningen.
  • Er der brug for et lille afbræk i undervisningen, så kan opgavearket jo også bruges midt i undervisningen. Det kan forhåbentlig give fornyet energi til resten af undervisningen.
  • Opgavearket kan også deles op, og bruges i bider af eksempelvis fire ad gangen. Så kan opgaveaktiviteten spredes over flere gange – enten i løbet af samme dag eller over flere undervisningsgange.

  • Man kunne lave en stafetkonkurrence: Del konfirmanderne ind i hold, spred eksemplarer af Bibelen til konfirmander og blyanter svarende til antal hold i den ene ende af lokalet og spred opgaveark svarende til antal hold i den anden ende af lokalet. Lad holdene indledningsvist se på opgavearkene i 1-2 minutter. Bed dernæst holdene samles omkring hver sin Bibelen til konfirmander. Her skal de samarbejde om at finde svar. Når en fra holdet kan navnet på en af ikonerne skal vedkommende tage blyanten, og løbe hen til opgavearket og notere svaret og derefter løbe tilbage til sit hold og give blyanten videre til den næste holdkammerat, som kan et svar. Sværhedsgraden på stafetten kan justeres og gøres lettere ved at have de 12 navne på ikonerne liggende ved siden af Bibelen til konfirmander, så konfirmanderne hele tiden har navnene på de ikoner, som de skal finde – man kan eventuelt klippe navnene ud fra opgavearket. Hvilket hold finder mon først alle svarene og hvilket hold får flest rigtige? Og mon der er en præmie? 
  • Opgavearket kan også indgå i samspil med andre opgaver, eksempelvis som en del af et større orienteringsløb.
  • Når opgavearket er udfyldt kan det bruges i undervisningen, eksempelvis ved at pege på ikonerne, når der tales om en af de 12 bibelske personer: "Kan I huske, at I udfyldte dette ark. Nu skal vi tale om ... som er tegnet sådan her fordi ..."

Det kun fantasien, der sætter grænser. Slip fantasien løs! God fornøjelse.   Download opgavearket her

Konfirmandbibelen

Bibelen til konfirmander

De smukke og enkle ikoner er tegnet af illustrator Helle Vibeke Jensen til Bibelen til konfirmander.