"Bibelen til konfirmander" er et grundværktøj til konfirmandundervisningen. Nu har den fået sin helt egen undervisningsvejledning.
"Bibelen til konfirmander" er et grundværktøj til konfirmandundervisningen. Nu har den fået sin helt egen undervisningsvejledning.

09.08.2017

Nu er der hjælp til undervisningen af konfirmander

Ny undervisningsvejledning giver konkrete bud på forløb og undervisningsidéer med udgangspunkt i den populære "Bibelen til konfirmander"

”Læg 66 pænt gamle bøger og breve foran en gruppe 14-årige og fortæl engageret om, hvordan her står noget af det vigtigste, smukkeste, vildeste. Påstå, at det her peger på noget, der kan have afgørende betydning i livet. Sæt dem til at læse, og du vil sande, at ambitioner, god vilje og engagement ikke gør det alene.”

Sådan skriver forfatterne Lars Nymark Heilesen og Louise Højlund i forordet til Bibelen til konfirmander – Undervisningsvejledning, som netop er udkommet på Bibelselskabets Forlag. Heldigvis efterlader de ikke underviseren med den nedslående melding. For hele undervisningsvejledningen er spækket med forslag og idéer til, hvordan Bibelens tekster kan åbnes for konfirmanderne.

Bibelen til konfirmander

Bibelselskabet udgav sidste år en bibel med indbygget gps til konfirmander. Den er allerede blevet en stor succes og bruges af mange præster og konfirmandhold, enten i hele forløbet eller som gave fra kirken ved konfirmationen.

I bogen findes den autoriserede bibeloversættelse fra 1992, men ud over dét er Konfirmandbibelen forsynet med en række navigationsredskaber. De hjælper læseren med at orientere sig og finde farbare veje.

Mere end god vilje

Undervisningsvejledningen giver konkrete bud på forløb, undervisningsidéer og arbejdsmåder med udgangspunkt i Konfirmandbibelen – den giver med andre ord underviserens gode vilje vind i sejlene. Vejledningen revitaliserer det klassiske begreb ”bibeltime” og udfolder gennemprøvede oplæg til tolv af slagsen. I anden del af vejledningen præsenteres de grafiske navigationsredskaber i Konfirmandbibelen hver for sig ved hjælp af en eller flere undervisningsidéer, der let vil kunne indgå i et hvilket som helst konfirmandforløb.

Om forfatterne

  • Lars Nymark Heilesen (f. 1955) cand.theol., lektor i religionspædagogik på FUV, præst og forfatter til en lang række religionspædagogiske bøger.
  • Louise Højlund (f. 1979), cand. theol., præst, foredragsholder, skribent og teologisk konsulent i KK44.

Bibelen til konfirmander - vejledning

Konkrete bud på forløb og undervisningsidéer med udgangspunkt i Bibelen til konfirmander.
Bibelen til konfirmander UV
399,95

Forfatter: Lars Nymark Heilesen og Louise Højlund
Sidetal: 104 sider
Indbinding: Spiralryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-870-5