Når der skulle festes i Biblen, skulle fedekalven på bordet, og så var der lagt op til fest. Foto: Pixabay.
Den fortabte søns fedekalv
Fedekalv er lig med festmiddag. Det var sådan, den fortabte søn blev fejret, da han vendte hjem til sin far. Med denne opskrift kan du selv tilberede kalvekød
...kom med fedekalven, slagt den, og lad os spise og feste.
- 1 kg kalvekød i tern, fx inderlår, klump eller tykkam
- 2 hakkede løg
- olivenolie til stegning
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk spidskommen
- groft kværnet peber
- 1 spsk mel
- 2 dl oksebouillon
- 4 små porrer skåret i ringe
- salt
Kød og løg svitses i olie. Hvidløg, spidskommen og peber tilsættes. Melet drysses i under omrøring. Bouillon tilsættes. Læg låg på, og lad det koge op. Skru ned på svag varme, og lad retten simre i ca. 1 time. Rør rundt med mellemrum. Når kødet er mørt, tilsættes porrerne. Lad det simre i yderligere 10 min., og smag til med salt. Serveres med fx brød.