Mickey Gjerris. Foto: Carsten Lundager.

Book et foredrag med Mickey Gjerris

Hvor kan vi finde håb og vilje til handling midt i en klimakrise?

Foredrag

Håb i en håbløs tid – om klima, værdier og livsmod

Hvor kan vi finde vilje til at handle i en tid, hvor klima- og biodiversitetskriserne hærger og den enkeltes bidrag samtidig er så uendeligt lille? I en tid, hvor politikerne bliver ved at hævde, at de voksne har styr på det og firmaerne greenwasher forbrugssamfundet for øjnene af os, så vi kan leve videre i illusionen om, at alt kan blive ved det gamle. Bioetiker og teolog Mickey Gjerris vil tage udgangspunkt i disse spørgsmål og udfolde, hvorfor han mener, at det ikke alene giver etisk, men også åndelig mening at handle, når Jorden brænder, selvom man kun er en dråbe i havet. For også en dråbe har et ansvar for at se situationen i øjnene uden at lyve for sig selv. Og selv en dråbe kan ændre sin forståelse af menneskets forhold til naturen og sin forståelse af, hvad ”det gode liv” er - og måske få øje på, at det at tage ansvar ikke er at miste noget, men at finde hjem til et mere-end-menneskeligt fællesskab båret af naturforundring og respekt.

Kontakt

E-mail: mickeygjerris@gmail.com

Telefon: 25 37 03 85

Om Mickey Gjerris

Mickey Gjerris (f. 1969) er uddannet teolog (ph.d.) og arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har de sidste 20 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, etik, teknologi og mennesker og udgivet en lang række artikler og bøger om disse emner - senest bøgerne Skildpaddetanker i 2017, Naturens Sprog i 2018 og Upraktisk håndbog i lysegrønt håb i 2019. Fra 2011-2016 var han medlem af Det Etiske Råd. Mickey Gjerris er en flittigt anvendt foredragsholder og optræder ofte som ekspert i medierne. Se mere på www.mickeygjerris.com

Upraktisk håndbog i lysegrønt håb

Hvor kan man finde håb, når den eneste klode, vi har hjemme på, ødelægges som følge af menneskeskabte klimaforandringer?
lysegrønt håb
249,95

Forfatter: Mickey Gjerris
Sidetal: 208 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-862-0
Mål: 12,7 x 17,7 cm
Udgave: 2. oplag

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd