Bibelselskabet Pris 2022. Foto: Carsten Lundager.
Birgitte Stoklund Larsen får overrakt Bibelselskabets Pris af bestyrelsesformand Peder Andreasen (tv) og bestyrelsesmedlem Jørgen Demant (th). Fotograf: Carsten Lundager.

19.05.2022 Pressemeddelelse

Birgitte Stoklund Larsen modtager Bibelselskabets Pris

Som drivkraften bag Bibelen 2020 gjorde tidligere generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen på ny Bibelen nærværende i samfundet. Derfor får hun Bibelselskabets Pris 2022

Teolog, stiftskonsulent og tidligere generalsekretær i Bibelselskabet Birgitte Stoklund Larsen modtager Bibelselskabets Pris 2022 som en anerkendelse for sin ledende rolle i arbejdet med Bibelen 2020. Prisen bliver overrakt ved Bibelselskabets repræsentantskabsmøde den 19. maj 2022.

Peder Andreasen, formand for Bibelselskabets bestyrelse, begrunder tildelingen af prisen:

”Bibelselskabets Pris skal ’tildeles en person, der skal anerkendes for en særlig indsats med at gøre Bibelen nærværende i samfundet’. Birgitte Stoklund Larsens flerårige virke i Bibelselskabet kom i høj grad til at blive defineret af det meget store og succesfulde arbejde med at oversætte og lancere Bibelen 2020. Lanceringen og udbredelsen af Bibelen 2020 har i høj grad været med til at gøre Bibelen nærværende i samfundet. Derfor opfylder Birgittes indsats alle kriterier bag Bibelselskabet Pris, og det er med stor glæde, at bestyrelsen tildeler Birgitte prisen.”

Leise Christensen, præst, teolog og næstformand i Bibelselskabets bestyrelse, supplerer:

”Der er tale om en vaskeægte kraftpræstation, hvor Birgitte Stoklund Larsen har spillet en absolut nøglerolle. Hun har været inde over det sproglige, støtte og hjælp til oversætterne og har haft overblik over de kolossale mængder oversættelser, der løbende indkom. Hun har også selv ydet en indsats som ’sprogvasker’, når oversættelserne alligevel blev for kantede eller traditionelle i deres udtryk. Alt dette blev gjort på en fagligt kompetent og indsigtsfuld måde med sans for både traditionen og fornyelsen – også, da debatten antog orkanagtig styrke undervejs. Midt i alt dette arbejde fik Birgitte tilmed tid til at lave en lille bog om oversættelsesarbejdet, som på kyndig vis hjalp læseren til at se og forstå de forskellige udfordringer, som altid møder den, der vil oversætte Bibelen på ny.”

Birgitte Stoklund Larsen er uddannet teolog. Siden 2021 har hun været stiftskonsulent i Helsingør Stift, hvor hun også fungerer som sognepræst i Slangerup Sogn. Hun var generalsekretær i Bibelselskabet i perioden 2015 til 2021. Hun har tidligere været leder af Grundtvig-Akademiet og redaktør af Dansk Kirketidende (2009-2015) og redaktør på Kristeligt Dagblad (1996-2009). Birgitte Stoklund Larsen har holdt talrige foredrag om bibeloversættelse og Bibelen generelt. Hun har bl.a. skrevet bogen ”Når Bibelen oversættes” (Bibelselskabet 2019), ”Paradisskyggen – med Grundtvig i kærlighed og krise” (Kristeligt Dagblads Forlag 2015) og ”Hvad skal man tro – 7 indgange til kristendommen” (People’s Press 2008).

Bibelselskabet har siden 2005 uddelt en pris til en person, der på særlig fremragende vis har gjort Bibelen nærværende i samfundet. Prisen består af 10.000 kr. og en indrammet bibelside. Prisen er tidligere blevet uddelt til blandt andre Bjarne Reuter, Arne Haugen Sørensen og Charlotte Rørth.

Bibelen 2020 - indbundet

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020 indbundet
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-229-2