Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager

Små noveller med temaer fra børns hverdag efterfulgt af tegneserier med bibelske fortællinger. Velegnet til minikonfirmander og folkeskolens mellemtrin

Desværre udsolgt fra forlaget.Her er 10 noveller i elevhøjde af Lene Kaaberbøl og Mette Finderup. Hver novelle forholder sig til en bibelsk fortælling, som efterfølgende er tegnet og fortalt af Jan Solheim.Denne bog sætter virkelig gang i tankerne hos de 9-14-årige. Bogens ti noveller går tæt på elevernes verden med fortællinger om mobning, om at miste en mor, om papforældre og papsøskende, om at være forelsket og meget mere.Gennem de kraftfulde tegneserier over bibelfortællinger giver den samtidig mulighed for samtale om temaer som skabelsen og forholdet til naturen, venskab, svigt og lignende. Over for hver nutidshistorie står en bibelfortælling fortalt som tegneserie. De ti historier har noget til fælles – men hvad?

50,00

Desværre udsolgt fra forlaget

Forfatter: Lene Kaaberbøl og Mette Finderup
Illustrator: Jan Solheim
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-566-7

Eleverne kender måske allerede nogle af Lene Kaaberbøls mange ungdomsbøger i fantasygenren. Handlingen foregår i disse ofte mytiske middelalderuniverser, men rummer samtidig fine personskildringer og meget jordnære problemstillinger om at skulle vokse op og blive voksen. Det sidste er også tilfældet i Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager.Lene Kaaberbøl, født 1960, er forfatter og cand.mag i engelsk og dramaturgi. Hun har skrevet en lang række bøger til børn blandt andet succes-serien om Skammerens datterMette Finderup, født 1968, er litteraturhistoriker og har haft flere redaktørjobs blandt andet for Gyldendals Børnebogklubber. Hun arbejder også som tekstforfatter og har udgivet adskillige bøger til børn og unge.Jan Solheim, født 1971, er en prisbelønnet illustrator. Han har både illustreret tegneserier, lavet storyboard og design til animationsfilm, blandt andet tv-serien om Jungledyret Hugo, samt internet-spil.

Heidi Friborg Christophersen, Folkeskolen:

""Hvor er det bare nogle dejlige noveller for børn om hverdagens store og små begivenheder! Hertil krydres de med tegneserier over udvalgte bibelske fortællinger i flotte farver og levende streg. ... I Lene Kaaberbøls velkendte, nutidige sprog, som børnene bare elsker, fortælles blandt andet om veninders indbyrdes regler for god opførsel og jul i skilsmissefamilier. Novellerne er meget velegnede til oplæsning. ... Alle temaer, noveller og tegneserier er meget velegnede til undervisning af juniorkonfirmander [minikonfirmander, red.] eller som en del af en underholdende undervisning i kristendomskundskab på skolens mellemtrin." "

Else Lerche, lektørudtalelse:

""Historierne er skrevet i et ligefremt, levende sprog, der i den korte form formår at skabe enstemning, så læseren føler den vedkommende og engagerer sig i den.""

Niels Jørgen Vase, Udfordringen:

""Kombinationen af moderne "hverdagshistorier" og korte bibelhistoriske tegneserier i Marsmanden kan nok være med til at åbne for en snak om følelser... en børnebog, der skiller sig ud fra de fleste." "