Den røde tråd i Bibelen - elevbog

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med et overblik over den sammenhængende fortælling i Bibelen.

Den røde tråd i Bibelen er et undervisningsmateriale til mellemtrinnet, som giver eleverne et overblik over den sammenhængende fortælling i Bibelen – fra skabelsen til Johannes’ Åbenbaring – samt en indføring i de helt centrale temaer i kristendommen.Gennem arbejdet med Den røde tråd i Bibelen kommer eleverne omkring alle de bibelske fortællinger og problemstillinger, som nævnes i Fælles Mål 2009. Arbejdet med de bibelske fortællinger sker i samspil med udvalgte dele af de øvrige kundskabsområder.Den røde tråd i Bibelen består af en elevbog om bibelske fortællinger til eleverne og en grundig undervisningsvejledning

100,00

Forfatter: John Rydahl og Helle Krogh Madsen
Illustrator: Otto Dickmeiss
Sidetal: 184 sider
Indbinding: Hardback
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-628-2
Udgave: 2010

Elevbogen præsenterer en sammenhængende genfortælling af de bibelske fortællinger. Den er humoristisk illustreret af Otto Dickmeiss, og tegningerne bidrager til fortællingen. Samtidig rummer bogen 5 fordybelsestemaer:

  • Liv og død
  • Godt og ondt
  • Gudsbilleder
  • Lignelser
  • Kirke og kristendom

Temaerne inddrager kunstværker og fotos. Gennem fortællingen og arbejdet med de 5 temaer vil eleverne opleve, at der opstår en rød tråd i Bibelen!Helle Krogh Madsen er sognepræst og leder af Folkekirkens Skoletjeneste i København og på Frederiksberg.John Rydahl er religionspædagog, formand for Religionslærerforeningen og pædagogisk konsulent i Folkekirkens Skoletjeneste i København, Frederiksberg og Helsingør.

Mette Richardt, lærer ved Friskolen i Lemming, siger om Den røde tråd-systemet:

"Den røde tråd er nemt materiale at gå til, også for mig som ikke-linjefagsuddannet lærer. Man kommer godt omkring og får rundet de relevante emner - ja, det bliver serveret for én!"Anmeldelse

Birgitte Maria Smidt, Folkeskolen:"De store bibelske fortællinger er samlet her i dette værk, der i sandhed bibringer sine læsere på mellemtrinnet den nødvendige røde tråd: Den bibelske fortælling om de største og mindste ting, som altid viser sig at være større end som så. ... Her er tale om et virkelig velgennemarbejdet materiale... her er det lykkedes forfatterne i et naturligt talesprog at formidle budskaber, så der er plads til både fortælling og modtager. Læreren kan glæde sig til en absolut tilfredsstillende lærervejledning, der vil opfylde de flestes behov."