Himmelsk føde og forbuden frugt
Hvad spiser man i Bibelen?
Svaret på det spørgsmål kan gøre os en del klogere, for mad er ikke bare mad, men en alvorlig sag. Mad afslører, hvem vi er og hvor vi kommer fra, og ligesom i dag bruges mad i Bibelen både politisk, religiøst og som identitetsmarkør.
HIMMELSK FØDE OG FORBUDEN FRUGT er en kulinarisk rejse ind i Bibelens spisekammer. Undervejs serveres alt fra offerdyr og menneskekød til raw food og vin.
Anne Katrine de Hemmer Gudme (f. 1980) er ph.d. i teologi og lektor på Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet. Hendes primære forskningsområde er Det Gamle Testamente, med særligt fokus på religiøse ritualer, såsom gaver til guderne, og ritualiserede sociale praksisser, såsom gæstfrihed og måltider.
Bogen kan også købes som e-bog her.
Forfatter: | Anne Katrine de Hemmer Gudme |
---|---|
Sidetal: | 136 sider |
Indbinding: | Hæftet |
Forlag: | Bibelselskabet |
Varenummer: | 978-87-7523-882-8 |
---|
BIBELSELSKABETS HÅNDBIBLIOTEK er en serie af små fagbøger, der udforsker væsentlige temaer og begreber i Bibelen. Forfatterne er eksperter på deres områder, og bøgerne er skrevet i et sprog, som man kan forstå.
Anmeldelse
Merete Tarp, lektørudtalelse:
"Kan mad gøre os klogere på Bibelen? Svaret er ja. Men mad kan også gøre os klogere på os selv. Dette er en rigtig interessant udgivelse, som er skrevet i øjenhøjde med læseren. Bogen er skrevet i et ungt og sprudlende sprog, og giver læseren interessant viden om vores egen kulturhistorie gennem maden. Bogen får læseren til at reflektere over madens mange betydninger, hvor mad markerer fx fællesskaber og social status."