50 bibeltekster du skal kende

Bibelens højdepunkter udvalgt af Sørine Gotfredsen

Ingen bog er vigtigere at kende end Bibelen. Det mener præst og debattør Sørine Gotfredsen, der ser spor af den overalt: i sproget, i historien, i kulturen, i vores indre tankeverden. Jo mere man kender til Bibelen, desto bedre forstår man derfor også verden og sig selv. Men hvad er egentlig det vigtigste i Bibelen?

I denne bog har Sørine Gotfredsen udvalgt 50 bibeltekster, der ikke er til at komme uden om. Hver bibeltekst danner grundlag for en kort, personlig refleksion, der åbner de gamle fortællinger på nye måder og spejler dem i vores fælles verden: film, dramaserier, litteratur, historiske begivenheder og genkendelige dilemmaer fra hverdagen.

50 bibeltekster du skal kende er en guidet indgang til det bibelske univers. Et personligt udvalg af Bibelens højdepunkter. Nye læsere kan begynde her, mens erfarne bibellæsere kan genopleve alt det, der gjorde Bibelen til så afgørende en bog at kende.

Findes også som e-bog og lydbog.

279,95

Forfatter: Sørine Gotfredsen
Sidetal: 256 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-301-5
Mål: 13,8 x 21,5 cm.

Sørine Gotfredsen, født 1967, er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun har markeret sig som en af tidens vigtigste stemmer og har skrevet flere anmelderroste bøger, senest Livskraft (2023) og Som Sørine læser Bibelen (2020), der fik seks stjerner i Berlingske og blev betegnet som ”et eksistentielt Kinder-æg”, der ”bør ligge i enhver husstand”. Hun er desuden vært på podcasten Sørine & Livskraften.

Anmeldelser

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad:

"Forrygende udlægning af Bibelen ... Sørine Gotfredsen er sin generations mest fremtrædende teolog … hun opnår sin gennemslagskraft gennem saglig forkyndelse og ikke gennem alskens dikkedarer og floromvundne motiver ... Gotfredsens bog er en glimrende anledning til at skrinlægge eventuelle fordomme om Bibelen som et kuriosum for teologiske fossiljægere. Her får vi Bibelen serveret af en forfatter, der ikke er bange for at inddrage samtidsfænomener og udforske sider af sig selv undervejs ... Fortræffelig formidling af bøgernes bog." Fem stjerner

Jens Bærentzen, Weekendavisen:

"Gotfredsen kommer godt rundt i de fleste hjørner af det bibelske univers og får undervejs kastet overraskende lys over såvel teksterne som vor egen tid med sine henvisninger til den store litteratur, film og tv ... Det er stramt og koncentreret … det kristne budskab talt lige til tiden."

Freja Cæcilie Petri Bondgaard, POV International:

"Sørine Gotfredsens nye bog er en nøgle til at forstå vores kulturelle arv"

Malene Bjerre, Kirke.dk:

"Det er et godt greb med det stramme udvalg … Sørine Gotfredsen [får] virkelig åbnet teksterne og vist, at Bibelen indeholder visdom, der gør os klogere på os selv … oplagt til studiekreds for nye bibellæsere."

Flemming Kloster Poulsen, Præsten (Præsteforeningens Blad):

"... kloge livsoplysende refleksioner ... Refleksionerne egner sig fortrinligt til videre eftertanke, og de inspirerer til at gå tilbage til den rå bibeltekst ... generelt formår Gotfredsen i høj grad at give teksterne nutidig kant og relevans ... Det er på bedste vis bibelhistorie som livsoplysning og som alternativ til overfladiske selvhjælpsbøger ... Bogen er smukt illustreret med blå collager frit efter Gustav Doré, som fint støtter bogens ærinde. Den folkelige oplysning om basal kristendom er altid nødvendig, og "50 bibeltekster du skal kende" er en god hjælp. Her kan nye læsere begynde."

Peter Holm Rasmussen, lektørudtalelse:

"Gotfredsens direkte nede-på-jorden sprog passer perfekt til den ydmyghed over for teksterne, som tydeligt skinner igennem. Tolkningerne oser af indsigt"