Syriske børn med bibel

Tusindvis af syriske børn og unge ønsker en bibel!

I Aleppo fortæller en præst i en stor kirke: «Vores tjeneste er blandt de unge. Når vi har samlinger for børn og unge, ofte flere gange om ugen, kommer der over 1000. Vi har fællesskab med dem, vi har bibelstudie, og vi giver håb i en næsten håbløs hverdag»

12 års krig i Syrien har udadtil ikke ændret noget. Det er de samme mennesker, der sidder på magten, og landet har en regering, som få lande anerkender. Men når vi ser på situationen med troens øjne, kan vi alligevel se starten på noget nyt: Nye kristne og dermed behov for bibler!

Der har været kristne i Syrien siden apostlenes tid, men kristne har været en minoritet i landet i mange århundreder. Nu regner de med 700.000 kristne i landet, mens der ved krigens start var 2 mio. Alligevel har George Andrea, leder af Bibelselskabet i Syrien, håb: "Vi oplever, at nye bliver kristne, det er fremtiden for kirken i Syrien."

George Andrea
George Andrea

Mange af dem er børn og unge, som finder håb i Bibelens fortællinger. Én af dem mødte George en aften på vej hjem fra arbejde:

Det er midnat. George er på vej hjem efter en lang dag. Han stopper ved et lyskryds og spekulerer på, hvorfor lyset fungerer, når resten af byen er uden strøm. Pludselig ser han en lille dreng stå ved siden af vejen. Han ruller vinduet ned og siger til ham: "Gå hjem, min dreng, og få sovet!" I det øjeblik bliver George ramt af krigens konsekvenser. Denne lille dreng har ikke et hjem. Måske heller ingen forældre. Han er en af ​​disse gadedrenge, der er kommet flere og flere af i en snart tretten år lang krig. Måske sover han i en skraldespand om natten.

George begynder at tale med den lille dreng. Han begynder at smile. I løbet af samtalen finder George ud af, at drengens navn er Walid, som helt bogstaveligt betyder "barn" på arabisk. Ja, han er bestemt et barn, men hænderne er ru, som tyder på hårdt arbejde. 

George spørger Walid, hvor han bor, og han fortæller, at han har forladt sit "hjem”. Imens trafiklyset skifter fra grøn til rød og tilbage igen, bliver George berørt af drengens historie, som desværre minder om så mange syriske børns historier. Krig, jordskælv, sorg, et liv på gaden. George tager en børnebibel fra bilen med Jesus og jomfru Maria på forsiden og giver bogen til Walid. Hans sorte øjne skinner: "Det er min far og min mor!"

Det viste sig, at Walid havde lært Bibelen at kende i en kirke, som Bibelselskabet samarbejder med. Nu kan Walid selv læse i Bibelen og finde håb her.

Behovet er stort, og nu kan vi sammen give de syriske børn og unge hjælp til at leve et nyt liv. Udover bibeluddeling yder Bibelselskabet også traumebehandling for børn og unge. Pengene i landet har næsten ingen værdi, så de få penge, de har, rækker ikke, til at betale det en bibel koster.

I Syrien er der tusindvis af børn og unge, som ønsker en bibel for at lære mere om Guds ord! En bibel koster kun 38 kroner. Hvor mange kan du give?            

Giv bibler

Giv bibler på MobilePay 62903 (skriv "Syrien”)

kontonummer 3001 9000488 (skriv ”Syrien”) 

OBS! Husk, dit fradrag! Hvis vi har dit CPR-nummer kan du få fradrag for op til 18.300 kr. i 2024.