Connie Terndrup, værtinde i Bibelselskabet
Påskemiddag: Dessert med mynte- og limesorbet
Mynte er en hyppigt brugt urt i det mellemøstlige køkken - og den passer godt til lam. Mynte og lime går godt sammen i en frisk og lækker sorbet-is
Påsken er kristendommens vigtigste højtid, hvor vi mindes Jesus - det slagtede lam.
Vi sørger over hans korsfæstelse og glædes over hans opstandelse, og traditionen tro serverer mange lam til påskefrokoster og middage i påsken.
Jeg har kreeret en menu, som indeholder mange af de ingredienser, som vi forbinder med påsken - der er æg i forretten, lam til hovedretten og mynte til dessert.
Velbekomme!
- Connie
Mynte- og lime sorbet
4 personer
225 gram sukker
3 dl vand
1 spiseskefuld glukose
1 bundt mynte
2 dl limesaft
1 teskefuld revet limeskal
Kom sukker, vand og mynte i en gryde og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og si myntebladene fra. Tilsæt glukosen og rør den i den varme lage. Afkøl lagen og rør det sammen med limesaften og limeskallen. Kør massen i en ismaskine (hvis man ikke har en ismaskine, så sæt det i fryseren, men husk at røre rundt i det med jævne mellemrum, så det ikke krystalliserer) indtil sorbetkonsistens er opnået. Anret i små skåle og pynt med mynteblade.
Påsken
Påsken er en af de allermest dramatiske begivenheder i Bibelen, og en af de vigtigste højtider i den kristne kirke.
Det var nemlig i påsken, at Jesus blev korsfæstet og døde, men senere genopstod til det evige liv.
Læs meget mere om påsken her.