Limesorbet
Den friske urt mynte passer godt til en frisk sorbet. Foto: Pixabay.

Connie Terndrup, værtinde i Bibelselskabet

Påskemiddag: Dessert med mynte- og limesorbet

Mynte er en hyppigt brugt urt i det mellemøstlige køkken - og den passer godt til lam. Mynte og lime går godt sammen i en frisk og lækker sorbet-is

Påsken er kristendommens vigtigste højtid, hvor vi mindes Jesus - det slagtede lam.

Vi sørger over hans korsfæstelse og glædes over hans opstandelse, og traditionen tro serverer mange lam til påskefrokoster og middage i påsken.

Jeg har kreeret en menu, som indeholder mange af de ingredienser, som vi forbinder med påsken - der er æg i forretten, lam til hovedretten og mynte til dessert.

Velbekomme!

- Connie

Mynte- og lime sorbet

4 personer

225 gram sukker

3 dl vand

1 spiseskefuld glukose

1 bundt mynte

2 dl limesaft

1 teskefuld revet limeskal

Kom sukker, vand og mynte i en gryde og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og si myntebladene fra. Tilsæt glukosen og rør den i den varme lage. Afkøl lagen og rør det sammen med limesaften og limeskallen. Kør massen i en ismaskine (hvis man ikke har en ismaskine, så sæt det i fryseren, men husk at røre rundt i det med jævne mellemrum, så det ikke krystalliserer) indtil sorbetkonsistens er opnået. Anret i små skåle og pynt med mynteblade.

Påsken

Påsken er en af de allermest dramatiske begivenheder i Bibelen, og en af de vigtigste højtider i den kristne kirke.



Det var nemlig i påsken, at Jesus blev korsfæstet og døde, men senere genopstod til det evige liv.



Læs meget mere om påsken her.