14.06.2019 Kirsten Skaarup, kogebogsforfatter
Opskrift på rødbedebøffer
Opskrift på rødbedebøffer fra Kirsten Skaarups nye bog "Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer" - et overflødighedshorn af opskrifter på lækre plantebaserede alternativer til danskernes yndlingsretter
Opskrift på 8 klimakærlige rødbedebøffer.
Ingredienser
200 g rødbeder
150 g linser
1 spsk tørret oregano
2 spsk loppefrøskaller
salt, friskkværnet peber
50 g havregryn
100 g løg
4 fed hvidløg
majsmel
olivenolie
Fremgangsmåde
Skær rødbederne i små terninger, og kom dem i en gryde sammen med linserne.
Kog rødbeder og linser i rigeligt vand ca. 20 minutter. Afdryp dem.
Purér rødbeder og linser i foodprocessoren sammen med oregano, loppefrøskaller og et drys salt og peber.
Kom farsen i en skål, og tilsæt havregrynene. Smag til med salt og peber.
Hak løg og hvidløg fint, og rør dem i farsen. Lad farsen hvile en halv times tid. Vurdér konsistensen.
Kom lidt majsmel på hænderne, og form ca. otte bøffer af farsen.
Sæt dem på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med lidt olivenolie.
Bag bøfferne i en 200 grader varm ovn 10 minutter. Vend bøfferne, og bag dem endnu ca. 15 minutter på den anden side.