Kyllingekebab
Kebab på grillspyd er en delikatesse både i Danmark og Mellemøsten. Her er en bibelsk inspireret opskrift på kyllingekebab
Det, som hver dag skulle tillaves, en okse, seks udsøgte får og fjerkræ, blev tillavet på min bekostning, og hver tiende dag blev der fremskaffet al slags vin i mængde.
Nehemias’ Bog kapitel 5,vers 18
Marinade:
- 1 finthakket fed hvidløg
- 1 spsk hakket frisk koriander
- 4 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk safran
- 2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk friskkværnet peber
- 1 hel, parteret kylling
- 8-10 træspyd
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Skær kyllingen i mellemstore stykker, og vend dem i marinaden. Skålen tildækkes og sættes i køleskabet, hvor kødet skal trække i 6 timer. De marinerede kyllingestykker sættes derefter på træspyd. Grilles 4-5 min. på hver side i ovn eller over trækulsgrill.