14.02.2017 Connie Lee Terndrup
Dampende lækker Xian-suppe med oksekød
Jag vinterkulden på flugt med denne lækre, kinesiske suppe
I Lintong, cirka 30 kilometer øst for det centrale Xian i Shaanxi-provinsen i Kina, finder man Terrakottahæren – 15.000 terrakotta soldater, som sandsynligvis blev lavet til kejser Qin Shi Huangdi (260-210 f.Kr.). Hæren skulle udgøre kejserens militære forsvar i hans efterjordiske liv. Opdagelsen af de mange terrakottafigurer, og senere mausoleet, blev gjort i 1970’erne. Stedet er i dag på Verdensnaturarvslisten og bliver besøgt af over 2 millioner mennesker om året.
Denne opskrift på Xian-suppe kan du enten nyde at tilberede og spise i dit eget køkken, eller du kan prøve den udenfor museet i Xian, i en af de mange boder som findes dér.
Xian-suppe - opskrift til 6-8 personer
Den absolut vigtigste ingrediens i suppe er fond! En god fond er hjørnestenen i velsmagende supper, og jeg vil anbefale dig at lave din egen fond helt fra bunden.
Ingredienser:
4-6 fed hvidløg
3-5 røde friske chili
4-6 skalotteløg
Svits ovenstående i olivenolie og tilsæt
dernæst 4-5 liter fond.
Lad det hele koge i 10-15 minutter
Mens suppen koger:
3-6 tykstegsbøffer
1 bundt forårsløg
1 pose frisk spinat eller bok choy
2 pakker frisk pasta spagetti
Lynsteg bøfferne ved høj varme, så de får en flot, næsten karamelliseret overflade. De må nærmest kun snitte panden et øjeblik, da de bagefter skal ned i den varme suppe.
Smid pastaen i suppen sammen med de flot skårne forårsløg. 2 minutter inden du serverer suppen, tilsætter du spinatblade eller bok choy.
Anretning
Skær bøfferne i fine tynde skiver og anret en god portion i bunden af suppeskålen. Når spinaten ser ud til at være al dente, så hælder du suppen henover kødet i skålen og serverer den for dine gæster.
En pilsner eller et godt glas vin, passer til retten.
Connie Lee Terndrup er Bibelselskabets værtinde.