Jacob Birkler. Foto: Robert Attermann.

Book et foredrag med Jacob Birkler

Tidligere formand for Etisk Råd Jacob Birkler tilbyder foredrag om etiske dilemmaer og tro

Foredrag

Når tro kommer på tværs

I Danmark hylder vi religionsfriheden. Men den kommer med en pris, som er etiske dilemmaer. Etiske dilemmaer, som dukker op, fordi vi respekterer den enkeltes ret til at dyrke hver sin Gud. Det handler om livets mest grundlæggende værdier, når der siges nej til blod, vaccination eller provokeret abort, og ja til omskæring, polygami eller cølibat. Værdier som knytter sig til tro og identitet. Derfor er der meget på spil, når der skabes opposition til disse værdibaserede valg. Det er netop de etiske grænser for denne opposition, som foredraget belyser.

Menneskesyn til eftersyn

Blandt de største udfordringer i det danske samfund i dag finder vi et menneskesyn i forandring. Den største udfordring er dermed ikke økonomisk, men etisk. Flere penge kan gøre meget, men etik angår vores optik og dermed blik for mennesket. Hvor den samaritanske pligt førhen stod stærkt, er det nytte, som er blevet dagens målestok for de fleste beslutninger og valg. Den primære hjælp, vi tilbyder hinanden, er førstehjælp som erstatning for næstehjælp. Men hvordan ser der ud i linsesliberiet, hvor synet på mennesket udvikles?

Kontakt

E-mail: birkler@dialektik.dk

Telefon: 22 77 75 27

Om Jacob Birkler

Jacob Birkler er cand.mag. i filosofi og psykologi, ph.d. i medicinsk etik, foredragsholder og forfatter. Han deltager i den offentlige debat med et skarpt blik for vores samfunds aktuelle etiske udfordringer. Han var formand for Det Etiske Råd 2011-2016 og har skrevet en lang række bøger, bl.a. Når tro kommer på tværs.

Når tro kommer på tværs

Etiske dilemmaer mellem religion og samfund
når tro kommer på tværs
229,95

Forfatter: Jacob Birkler
Sidetal: 176 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-213-1
Mål: 12,5 x 20 cm.

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd