Daniel Øhrstrøm. Foto: Jacob Jepsen.

Book et foredrag med Daniel Øhrstrøm

Hvordan formidler man det største for de mindste? Det fortæller Daniel Øhrstrøm om i et af sine foredrag

Foredrag

Hvordan taler man om det største for de mindste?

Da skovbørnehavens pædagoger i sin tid spurgte Daniel Øhrstrøm, hvad han ville være som voksen, svarede han straks "profet!". For Bibelens fortællinger har fascineret ham, siden han selv gik i søndagsskole. Nu har han sammen med sin kone skrevet sin egen børnebibel Den lille bibel, som genfortæller de de bedste bibelhistorier for de små.  Og Bibelen burde være på skoleskemaet, mener han, for ingen andre bøger har påvirket vores tænkning og samfund som Bibelen, som også er en skatkiste af gode historier. Men ikke alt i Bibelen er lige børnevenligt, så der er med god grund blevet udgivet mange børnebibler i tidens løb. Hør ham fortælle om overvejelserne bag Den lille bibel i dette foredrag, som med praktiske eksempler også egner sig til alle kirkelige medarbejdere, der arbejder med formidling til børn.      

Det er en god ide at læse hele Bibelen, men man bliver aldrig færdig med den

Hvor er du? Og hvor er din bror? Allerede fra begyndelsen stiller Bibelen de store spørgsmål, som kan hjælpe os til at finde vores plads i livet - i forhold til både Gud, vores medmenneske og os selv. Og selvom det sommetider kan virke som en ørkenvandring at stave sig slavisk igennem alle 66 bøger, er der både eksistentielle og litterære belønninger at finde overalt, mener journalisten og forfatteren Daniel Øhrstrøm, der selv har brugt Bibelen som et åndeligt forårskammer siden barndommen, men først som voksen fik han modet til at tage den helt store bibelmaraton sammen med en række venner. Sammen med sin kone, forfatteren Joan Øhrstrøm, står han også bag Bibelselskabets Den lille bibel for de mindste. Hør hvad han har lært af det, og hvordan han også bruger Bibelen som journalist på Kristeligt Dagblad. 

Kristen dannelse - fra Golgata til Google

Tilbage i 2008 udgav journalisten og forfatteren Daniel Øhrstrøm Vild med dannelse - fra Goethe til Google, men egentlig burde undertitlen have været "fra Golgata til Google". For i sit populære foredrag om dannelse viser Daniel Øhrstrøm via historiske anekdoter og eksempler fra sine mange interviews, hvordan det danske dannelsesbegreb har også kristne rødder. For vores civilisation bygger både på Akropolis og Golgata. Og det tyske ord for Bildung er ifølge den nu afdøde filosofiprofessor Lars-Henrik Schmidt faktisk direkte afledt af Kristus. Foredraget leder via blandt andre Grundtvig, H.C. Andersen og Johannes Møllehave også frem mod en moderne og praktisk forståelse af dannelse med eksempler fra forfatterens nyere bøger. 

Bibelen for mænd

I stedet for at løbe en maraton kan man forsøge at stave sig igennem Bibelen. Men ligesom det er nemmere at dyrke motion, hvis man gør det med sine venner, er det også nemmere at komme igennem Bibelen i godt selskab. Selv oprettede journalisten og forfatteren Daniel Øhrstrøm derfor en mandegruppe, der mødtes hver uge i tre år med det fælles mål at nå hele Bibelen igennem. Hør hvad han har lært af det i foredraget "Bibelen for mænd".      

Kontakt

E-mail: info@danielohrstrom.dk

Telefon: 31 22 88 59

Om Daniel Øhrstrøm

Daniel Øhrstrøm (født 1979) er journalist, salmedigter og forfatter. Kulturjournalist på Kristeligt Dagblad siden 2010. Skriver mange af avisens store interview med forfattere, kunstnere og andre kulturpersonligheder, ligesom har blandt andet skriver klummer og har lavet lydserier og podcasts for avisen. Uddannet på Weekendavisen og Journalistuddannelsen ved SDU i 2005 med tidligere grunduddannelse i dansk. Har tidligere arbejdet for TemaTV, VollsmoseAvisen, JydskeVestkysten, Bibliotekspressen, P4 Bornholm og P1, ligesom han skrev for Kristeligt Dagblad som fast freelancer allerede fra 2004. Forfatter til over 13 bøger – blandt andre Den forbudte frelse, Vild med dannelse - fra Goethe til Google, Fangekoret, Manden, der ville reparere verden med musik, salmesamlingen Det bedste er i vente med hans egne salmer og senest børnebiblen Den lille bibel sammen med sin kone, Joan Øhrstrøm. Sammen har de tre børn og er bosat på Bornholm.

Den lille bibel

Bøgernes bog for de 2-5-årige
Den lille bibel - stor rendering
249,95

Forfatter: Joan Øhrstrøm og Daniel Øhrstrøm
Illustrator: Marieke ten Berge
Sidetal: 264 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabets Forlag
Varenummer: 978-87-7232-240-7
Mål: 17 x 20,5 cm.

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd