Bibelen 2020 blev kåret til Årets Bogomslag
Grafikerne Harvey Macaulay og Nete Banke fra Imperiet modtog prisen sammen med Bibelselskabets forlagschef Lisbeth Elkjær Øland (th).

08.12.2021

Bibelen 2020 kåret til Årets Bogomslag

Bibelen 2020 hædres af Forening for Boghaandværk, som har udvalgt bogen både blandt årets bedste bogarbejde og desuden for Årets Bogomslag

Bibelen 2020 har netop modtaget en helt særlig anerkendelse fra Forening for Haandværk, som har udvalgt Bibelen 2020 til Årets Bogomslag. Foreningen begrunder bl.a. valget med ordene:

"En genistreg ... Ganske enkle virkemidler i en gennemtænkt og smukt opbygget helhed, og en enstemmig komité kvitterer med Den Danske Bogdesignpris til årets mest fremragende udførte bogomslag."

Omslaget er blevet til i et tæt samarbejde mellem forlag, grafikere og trykkeri, og forlagschef Lisbeth Elkjær Øland udtaler:

”Når folk får Bibelen 2020 i hånden bliver den vendt og drejet – og når man åbner den, danner tallene på snitfladen en ramme om læsningen. Der har været sat alle sejl til for at gøre denne bogs udtryk helt særligt, både hos grafikerne på Imperiet, hos trykkeriet Jongbloed og på Bibelselskabet, og det er skønt, at Foreningen for Boghaandværk med prisen ser og anerkender dette.”

Bibelen 2020 i brug. Foto: Carsten Lundager.

Læs hele begrundelsen fra Forening for Boghaandværk

Bibelen 2020 – Bibelen på nudansk. Årstallet 2020 optræder mere end almindeligt betydningsbærende i Bibelselskabets udgave af ”Bøgernes Bog” på såkaldt nudansk. Årstallet markerer, hvad der er ”nu”. I 2020 er vi i moderne tider, og med årstalseffekten markeres en afstand til den gængse, autoriserede udgave af Bibelen. Grundfarverne i den fint tilrettelagte murstenstykke bog, bronze og sort på hvid baggrund, udnyttes dygtigt i omslagets velskabte typografiske figurer i klare Kepler-skrift. En genistreg er det at inddrage forsnittet, så omslaget bogstavelig taget bliver firfløjet (uden at medregne flapperne), og bogen fremtræder som et helstøbt objekt med meget levende vinkler på alle ledder. Ganske enkle virkemidler i en gennemtænkt og smukt opbygget helhed, og en enstemmig komité kvitterer med Den Danske Bogdesignpris til årets mest fremragende udførte bogomslag.

Bibelen 2020 - softcover

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-228-5
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 3. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.