Kvinde og pige
Du kan få gratis rådgivning om arv og testamente hos Bibelselskabet og være med til at give Bibelen videre. Foto: United Bible Societies.

Arv og testamente

Giv Bibelen videre med din arv

Når du læser med her, er det sikkert fordi, du har gjort dig tanker om testamentering i et eller andet omfang. 

I Danmark tegner vi mange forsikringer; indboforsikring, sygesikring, rejseforsikring, bilforsikring. Men mange tænker ikke på at forsikre deres sidste vilje gennem et testamente. Det er vigtigt at forholde sig til, og derfor vil vi sige velkommen til! 

Det kan være svært at skrive testamente og svært at tale om. Men et testamente er en mulighed for at give noget videre til andre. Her på siden har du mulighed for at blive klogere på dine spørgsmål, og hvorfor det kan give mening at betænke Bibelselskabet i dit testamente.

Pige med bibel

Hvorfor oprette et testamente?

Når du opretter et testamente, sikrer du dig, at du har kontrol over, hvem der skal arve dig. Hvis ikke du gør det, vil arven tilfalde staten, medmindre du efterlader arvinger eller ægtefælle. 25 % af din arv er tvangsarv, som tilkommer din eventuelle ægtefælle og livsarvinger, hvis du har nogle. 75 % kan du frit disponere over. Hvis du ikke har livsarvinger, kan du disponere 100 % over din arv.

Det er en fordel at lave et testamente:

  • Hvis du ikke efterlader dig arvinger og ikke ønsker, at din arv skal tilfalde staten
  • Hvis du ønsker at tilgodese velgørende organisationer eller bestemte personer
  • Hvis du ønsker en anden fordeling end fordelingen ud fra arvelovens regler

Hvem skal betale afgift?

I de fleste tilfælde skal der betales boafgift, tidligere arveafgift. Boafgift skal betales af arvinger. Beløbet afhænger af boets størrelse og relationen mellem dig og arvingen. 

  • Ægtefæller og velgørende organisationer som Bibelselskabet skal ikke betale boafgift
  • Nærmeste arvinger skal betale boafgift på 15 %
  • Andre arvinger betaler en tillægsboafgift udover på 25 % af det, der er tilbage

Få mere til dine arvinger ved at betænke velgørenhed

Når du betænker dine arvinger og Bibelselskabet gennem 30 % reglen, vil vi betale bo- og tillægsafgifter for de øvrige arvinger, hvis du testamenterer os (eller flere organisationer) til at arve 30 %. De øvrige arvinger modtager 70 % af boet og skal ikke betale afgifter. 

Velgørende organisationer som Bibelselskabet betaler ikke selv bo- og tillægsafgift, og dermed får familien mere i arv, og der bliver et beløb til den velgørende organisation. 

Denne løsning er ideel for dig, der efterlader dig arvinger, som udover boafgift betaler tillægsboafgift på 25 %.

Infografik

Hvad går pengene til, hvis jeg testamenterer Bibelselskabet?

Arveindtægter betyder, at Bibelselskabet kan støtte en række projekter herhjemme og ude i verden, og vi kan nemmere planlægge støtten over en længere periode. Det gør en stor forskel for vores venner ude i verden!

Bibelselskabet oversætter og uddeler Bibelen. Ved at testamentere til Bibelselskabet hjælper du os med at bringe Bibelen ind i fremtiden og ud i verden. Således kan din gave være med til at give andre mennesker håb.

Du kan læse mere om vores projekter her: www.bibelselskabet.dk/det-gik-pengene-til-i-2023

Tag en arvetest og test din viden

Det Gode Testamente logo

Det Gode Testamente

Bibelselskabet er en del af Det Gode Testamente. Det Gode Testamente er et samarbejde mellem mere end 50 af landets velgørende organisationer, som er gået sammen for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Du kan læse mere på deres hjemmeside og finde råd og vejledning. 

 

Få hjælp til at skrive testamente
Hos Bibelselskabet er vi klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål om arv. Du kan få gratis advokatbistand hos os. Susanne Borch er Bibelselskabets advokat, og hun har stor erfaring med at varetage testamente og arv. 

Kontakt os på: +45 33 12 78 35  

E-mail: arv@testamente.dk

Susanne Borch