Venligboerne – historien om en bevægelse

Få historien om Venligboerne – et stykke nyere danmarkshistorie

Kan tre husråd om venlighed og åbenhed plus en kaffemaskine i et asylcenter gøre en forskel? Ja! Det viser historien om Venligboerne, en folkelig bevægelse, som ingen havde forudset, men som i løbet af få måneder i 2015 spredte sig fra Vendsyssel til resten af Danmark.



Bogen Venligboerne – historien om en bevægelse fortæller historien om Venligboerne og den eksplosion af venlighed, der bredte sig via sociale medier og ud i lokalsamfundene. En venlighed, der manifesterer sig på mange måder: I venskaber på kryds og tværs. I debatten om flygtninge og medmenneskelighed. Og i håndfaste projekter som etablering af en fælles kolonihave i Skive, juridisk bistand i København, en møbelcentral i Ballerup og lektiehjælp i Hobro.



I bogen beskrives Venligbo-bevægelsen helt fra den spæde start henover sommeren 2015, hvor flygtninge vandrede på danske motorveje, og til i dag. Bogen rummer desuden en række interviews med centrale personer i bevægelsen samt foto-dokumentation af mange af de projekter rundt omkring i hele Danmark, som engagerede Venligboere har etableret.



Bogen er støttet af Økumenisk Fond.

200,00

Forfatter: Malene Fenger-Grøndahl
Sidetal: 180 sider.
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-848-4

Malene Fenger-Grøndahl (f. 1976) er uddannet journalist og arbejder freelance som journalist, forfatter og foredragsholder. Hun har skrevet og bidraget til en række fag- og undervisningsbøger om flygtninge, religion og etniske minoriteter samt flere børnebøger.