Jordens overlevelse

Bibelske fortællinger og klima

Temahæftet Jordens overlevelse tager fat i klodens tilstand og spørger med udgangspunkt i de bibelske fortællinger, hvad de kan sige om klima, natur og miljø i dag. Samtidig er bibelteksterne bragt i dialog med salmer, sange, avisartikler, billeder, film og musikvideoer.I kristendomskundskab skal man forholde sig til etiske dilemmaer og livsfilosofi. I forhold til miljødebatten får eleverne ud fra denne bog mulighed for at reflektere over de menneske- og natursyn, som politikere, interesseorganisationer og de selv er præget af. Bogens metodiske tilgang er ”Den filosofiske klassesamtale”, der her finder sted med udgangspunkt i spørgsmål under overskriften ”Tænk og tal sammen”. Målet er, at eleverne skal filosofere med hinanden for at blive klogere, for at blive bedre til at tænke selvstændigt, for at lære at begrunde, hvorfor de mener, som de gør osv. Forfatteren til Jordens overlevelse er seminarielektor og cand.theol. Dorete Kallesøe. Hun har særligt beskæftiget sig med religionspædagogik, medborgerskab og filosofi med børn.

Udgivelsesår: 2009

50,00

Forfatter: Dorete Kallesøe
Sidetal: 48 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-617-6

Anmeldelser
Anette Kaasing Hebsgaard, Tidsskriftet Religionslæreren:

"Jeg vil varmt anbefale dette materiale, da jeg synes, det kommer godt omkring de faglige mål, som er en del af det centrale kundskabs- og færdighedsområde inden for Livsfilosofi og etik - herunder religion og natur".

Sognepræst Agnes Haugaard, Kirken Underviser:

"En god blanding af originale citater fra Bibelen, billeder og sange gør bogen appetitlig og hurtigt læst... Et temahæfte til eftertanke og fordybning og rigtig godt sat op. Et anbefalelsesværdigt fint sprog og herfra de bedste anbefalinger, og bestemt ikke kedeligt for en ung dreng eller pige i 9. eller 10. klasse."

Redaktør af Skolebiblioteket Bent Rasmussen, EMU - Danmarks Undervisningsportal:

"...spændende og interessante vinkler på de aktuelle klimaproblematikker... Lærervejledningen bugner med gode ideer, arbejdsark og supplerende tekster, ja, sågar prøveoplæg... Et virkelig flot og veltilrettelagt undervisningsmateriale!"