Brevet i Boksen - elevbog

Engagerende undervisningsmateriale til kristendomskundskab i indskolingen

Det er filosofiske spørgsmål om både etik, eksistens og tro, der er i fokus i Brevet i Boksen. Eleverne skal agere brevkasseredaktører og svare på 15 breve fra børn, der oplever udfordringer og dilemmaer, som eleverne vil genkende fra deres egen livssituation. De kan hente hjælp og ideer til arbejdet i religiøse kildetekster, illustrationer, citater fra andre børn og faktabokse, der behandler brevets tema fra andre vinkler. På den måde skabes sammenhæng mellem de store filosofiske spørgsmål og elevernes egne erfaringer.

50,00

Desværre udsolgt fra forlaget

Forfatter: Maria Baastrup Jørgensen og Therese Baastrup.
Illustrator: Kamilla Wichmann
Sidetal: 66 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-742-5

Undervisningsvejledningen indeholder baggrundsstof til elevbogens 15 temaer og konkrete forslag til arbejdet med kildefortælling og brev, samt et væld af ideer til aktiviteter og evaluering. Den gør det ligetil for læreren at formidle stoffet. 

Brevet i Boksen er en del af indskolingssystemet i Boksen, men kan også benyttes selvstændigt. Udover Brevet i Boksen findes Bibelen i Boksen og Billeder i Boksen. Systemet er nemt at gå til, og det er både fleksibelt, kreativt og engagerende. Systemets tre dele lægger alle vægt på at skabe sammenhæng mellem de faglige begreber og elevernes erfaringsverden. Hele vejen igennem tilbydes god lærerstøtte. i Boksen er udviklet på baggrund af forfatternes mangeårige praktiske samarbejde om formidling af kristendom.

Maria Baastrup Jørgensen (f. 1972) er forfatter, teolog, hospitalspræst og foredragsholder. Hun har gennem mange år beskæftiget sig med formidling af kristendom til børn og unge.

Therese Baastrup (f. 1976) er forfatter og folkeskolelærer med religion som linjefag. Hun har mange års erfaring med undervisning i kristendomskundskab.

Anne Enemark, lærer ved Vodskov skole, siger om systemet:

"Vi købte Bibelen i Boksen for nogle år siden, og så Billeder i Boksen - materialet er blevet vanedannende, for det er altså bare godt. Så nu skal vi have Brevet i Boksen - så har vi et super materiale til hele indskolingen!"

Anmeldelser
Vibeke Axelsen, lektørudtalelse:

"Et spændende materiale om etik og livsfilosofi målrettet undervisningen i indskolingen. Kan også anvendes i 3.-5. klasse ... Bogens størrelse – A4 bredde og 3/4 højde –, de fine illustrationer, de forskelligartede, velvalgte teksttyper, opbygningen med den gode, faste struktur og det relevante indhold er yderst velegnet til undervisning i kristendom (og evt. tværfagligt) i indskolingen og i de yngste klasser på mellemtrinnet. De udfordringer og dilemmaer, eleverne bliver udsat for, kan de umiddelbart relatere til deres egen livssituation. Et meget fint materiale og nemt at gå til."

Heidi Visbech Madsen, Religionslæreren:

"Brevet i Boksen består af en elevbog og en undervisningsvejledning, som begge er skematisk opbyggede, hvilket gør materialet overskueligt og let tilgængeligt ... Vejledningen er samlet set meget inspirerende at læse og gør sig gode og dybsindige tanker om de enkelte tematikker. Dens helt store force er dog dens overordentligt fine og fantastisk inspirerende række af varierende aktiviteter. Her er selvsagt brevskrivning som svar til brevene i elevbogen, lege, som tydeligt anskueliggør tematikken, inddragelse af elevrådet/ældre elever/gæster ude fra og meget andet, som er svært at gengive her, men som simpelthen er noget af det mest inspirerende, jeg nogensinde har læst i en undervisningsvejledningGanske enkelt fantastisk! ... Alt i alt et meget inspirerende og tydeligvis gennemarbejdet materiale, jeg kun kan anbefale."

Anmeldelse af hele systemet
Bent Rasmussen, Pædagogisk LærerCenterForening:

"Undervisningsmaterialet er meget inspirerende og aktiverende. Eleverne kan ikke undgå at komme til at forholde sig til de store emner, der præsenteres på en meget tilgængelig måde. Et stærkt, interessant og levende materiale, der må være en sand glæde at tage med ind i et klasselokale i begynderundervisningen i faget kristendomskundskab."