Hvorfor et halvmaraton? Forfatternes ambition er at få flere til at læse det halve fremfor færre til at læse det hele.
Hvorfor et halvmaraton? Forfatternes ambition er at få flere til at læse det halve fremfor færre til at læse det hele.

05.05.2017 Bibelselskabet

Ny bog hjælper med at tage hul på bibellæsningen

Bibelen er den bog, som flest mennesker i verden siger, de gerne vil læse. Nu udkommer Bibelhalvmaraton på Bibelselskabets Forlag – en håndsrækning til alle dem, som vil læse Bibelen

Har du altid drømt om at læse Bibelen, men aldrig rigtigt vidst, hvordan du skulle gøre det? Så er Bibelhalvmaraton bogen for dig! Tre forfattere er gået sammen om at lægge ruten, hvor du igennem 30 seje men overskuelige etaper kommer til at læse centrale dele af Det Gamle Testamente og hele Det Nye Testamente.

Hver etape indeholder afsnittet ”Før du læser”, som introducerer teksten og hjælper til at åbne læsningen, ligesom hver etape afrundes med afsnittet ”Efter du har læst”, som sætter læsningen i perspektiv.

Når du er i mål med Bibelhalvmaraton, står Bibelens store linjer og vigtigste temaer klart for dig. Du kan løbe alene, med en træningsmakker eller bruge bogen i en studiekreds.

Om motivationen for at udvikle et bibelhalvmaraton siger forfatter og præst Ole Lundegaard:

”Jeg oplever, at mange er interesserede i Bibelen, men er famlende i forhold til, hvordan de får hul på den. Derfor har vi villet hjælpe de interesserede og give dem et overblik over, hvad Bibelen fortæller. Bibelhalvmaraton er ikke bare en samling skriftsteder, men bogen indeholder introduktioner og refleksioner over det, man har læst. For det interessante er jo ikke blot, hvad teksterne siger, men hvordan de udfordrer os og vores eksistens i dag.”

På spørgsmålet om, hvorfor de har lavet et halvmaraton og ikke et maraton, svarer forfatter og præst Lasse Åbom:

”Grunden er meget lavpraktisk: Vi ville hellere have flere til at læse halvdelen end færre til at læse det hele. Vi har af flere omgange afprøvet konceptet i vores egne menigheder og erfaringerne har vist, at det fungerer godt. Vi ønsker ikke, at folk skal løbe sur i mindre centrale strækninger, og dermed gå glip af de afgørende.”