Blå bog
Connie Terndrup er værtinde i Bibelselskabet.
Her står hun for daglige anretninger, skriver klummen Connies Køkken i kvartalsmagasinet
Bibelen og Verden og arrangerer Bibelselskabets større begivenheder i og uden for huset.
Sommeren er ikke bare nær, den er over os. Og sommeren indbyder os til måltider, som er lette og friske – det gælder også dette måltid, som jeg har planlagt for os i dag.
Da Jesus gik langs Galilæas Sø, så han to brødre, Simon kaldet Peter og hans bror Andreas, i færd med at kaste net i søen; for de var fiskere. Han sagde til dem: »Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere.«
Smørstegt rødspætte - med brasede kartofler og let salat
Menu til 4 personer.
Ingredienser:
- 4 flåede rødspætter
- 1⁄2 tsk fint salt
- Friskkværnet peber
- 50 g smør
- 300 g kogte kartofler
Tag kogte kartofler (gerne kogt dagen før) og smørsteg dem på en pande, så de får en sprød overflade. Det kan tage op til 20 minutter.
Rens rødspætterne grundigt for blod under en rindende hane. Steg dem i smør ved jævn varme i ca. 5 minutter på hver side. Kan du ikke lave alle rødspætterne på én gang, så put de første i ovnen, mens du tilbereder resten på en ren pande.
Lav en let salat til maden – jeg har lavet en grøntsagsspaghetti af agurk og squash med en grøntsagssnitter, men man kan også bruge et juliennejern. Squashen kan man give et 5 minutters opkog med salt og derefter blande med strimlerne af agurk. Afslut med et drys salt, lidt olie og citronsaft.
Anret det hele flot, og servér med en kølig hvidvin.
Lækker og nem dessert: Drænet yoghurt med granatæblekerner

Ingredienser:
- 500 g drænet yoghurt 18%.
- Kernerne fra 1-2 granatæbler
Sirup:
- Saften af 3 granatæbler
- 3 spsk. sukker
Kernerne bankes ud af granatæblerne og lægges ovenpå yoghurten, som serveres i små glas. Bland siruppen sammen og hæld den over.
Gå på opdagelse i Connies køkken med disse opskrifter:
Connies køkken: Hovedret med langtidsstegt lammekølle
Connies køkken: Forret med smilende æggeravioli
Connies køkken: Dessert med mynte- og lime sorbet